Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Karışık’tan tepki!

Belediye Başkanı Karışık’tan tepki!

“Erdek Stadı birkaç AKP meclis üyesinin egosuyla elimizden alındı”

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, düzenlediği basın toplantısında, “Erdek 18 Eylül Stadı, birkaç Erdek belediye meclis üyesinin egosuyla elimizden alındı” dedi.

Bu stadın, önümüzdeki yerel seçimde büyük ihtimalle AK Parti’nin seçim bürosu gibi kullanacağını tahmin ettiğini belirten Karışık, şu açıklamayı yaptı:

“Erdek Stadı, belediyemize 08.02.1983 tarihinde, Erdek Belediyesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı lehine 99 yıllığına intifa hakkı verilerek tahsis edilmiştir. Belediyemizin burada 19.903 metre karelik yeri vardır. Belediyemiz, bu stadı 1983 yılından 2003’e kadar kullanmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2003 yılında bu stat için kira talep etmiştir. Buna bağlı şekilde Bakanlık ile belediyemiz arasında ilk kira sözleşmesi 10.01.2003 tarihinde, 10 yıllık süre için imzalanmıştır. 10 yıllık sürenin dolmasının ardından 10.01.2013 tarihinde yeniden 10 yıllık kira sözleşmesi imza altına alınmıştır. Erdek Belediyesi olarak, 10.01.2023 tarihinde, kira sözleşmesi bitmeden, 03.11.2022’de, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, stadın belediyemize tahsisini veya 10 yıl kiralama talebimizi yazılı olarak bildirdik. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden gelen cevapta, 11.01.2023’te kiralama sözleşmesinin sona erdiği, 20.01.2023’te, Erdek Stadı’nın devir teslim işleminin yapılacağı, bu tarihte stadın devir ve teslime hazır duruma getirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Daha sonra ise bildirdikleri bu tarihte il kurum müdürlerinin toplantısı olduğu belirtilerek, devir ve teslim işleminin işlemlerinin 26.01.2023’te yapılacağı, stadyum ve diğer donatıların tahliye ve hazır duruma getirilmesi, bu konuda yetkili personel bulundurulması istenmiştir.

Belediyemiz tarafından 09.02.2023 tarihinde üst yazı ile anılan tarihlerde, deprem nedeniyle belediye personelinin saha çalışması yaptığı, bu yüzden stadın devir ve teslim işlemlerinin gerçekleştirilemeyeceği belirtilerek süre talep edilmiştir. Belediyemiz tarafından ayrıca 13.03.2023 tarihli yazı ile tahliyesi ve teslimi istenen yerin olası bir deprem yaşanması durumunda depremde toplanma ve çadır alanı olarak düşünüldüğü, anılan alanın bu şekilde kullanılacağı, ayrıca amatör spor kulüplerinin maçlarının sürdüğü, tahliye durumunda bu maçların da olumsuz etkileneceği, bu nedenle tahliye isteminin iptal edilmesi veya ek süre verilmesi talep edilmiştir. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce uzatma talebinin uygun görüldüğü, 12.06.2023’e kadar kira bedeli olan 9.177,26 TL’nin taraflarına ödenmesi gerektiği bildirilmiştir. Anılan ödeme 20.03.2023 tarihinde, ilgili kurumun hesabına yapılmıştır.”

REKREASYON ALANI

Belediye Başkanı Karışık, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“İlçemiz Yalı Mahallesi, Kastri mevkiinde, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi uyarınca parselasyon çalışması yapılmış ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Encümeni’nde onay sürecinde olduğu, parselasyon yapılan alanda, 56.300 metre karelik bölümün kapalı spor alanı konumunda bulunduğu belirlenmiştir. Mevcut durumda bulunan stadyumun, amatör spor kulüplerinin faaliyetlerini sürdürmesi ve vatandaşların yararlanması için kullanılmasının sürmesinin zorunlu olduğu, bu nedenle 796 ada ve 2 parsel üzerinde yer alan stadyumun kiralanması ve kullanılmaya devam edilmesi, belediyemizce 02.06.2023 tarihli yazı ile talep edilmiştir. Balıkesir Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 07.06.2023 tarihli yazı ile kiralama talebinin stadyumun bulunduğu alanda iyileştirme çalışmaları yapılacağı için uygun görülmediği, bu alanda iyileştirme yapılırken kiralanmasının uygun görülmediği, bu nedenle 13.06.2023 tarihinde, saat 14.00’te stadyumu tahliye etmek için yetkili personelin hazır edilmesi istenmiştir.

Mülkiyeti belediyemize ait olmasına rağmen, Türk Gençliği ve Türk sporuna katkıda bulunmak üzere 796 ada, 1 parsel için Gençlik ve Spor Bakanlığı lehine 99 yıllık intifa hakkı verilmiştir. Sonrasında ise ilçemizde yaşayan gençlerin ve vatandaşların burayı kullanması, amatör spor kulüplerinin maçlarına hazırlanabilmesi için taşınmaz 10 yıllık devreler halinde 2003 yılından bu yana Erdek Belediye Başkanlığı tarafından kiralanmıştır. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından iyileştirme yapılması planlanan stadyumun bulunduğu parseller arsa ve arazi düzenlemesi çalışması olan 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi düzenlemesinde rekreasyon alanı olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla da bu alanda başkaca bir çalışma yapması da mümkün değildir.”

ERDEK GENÇLİĞİNE YAZIK!

Erdek 18 Eylül Stadı’nı 40 yıldır Erdek Belediyesi’nin kullandığına dikkati çeken Belediye Başkanı Burhan Karışık, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu stadı Erdekliler, özellikle de Erdekli gençler kullanıyordu. Gerçekten üzülüyorum. Aslında Erdek Belediyesi olarak Kastri bölgesinde stat ve spor tesis alanı olarak 56.300 metre karelik yer ayırmıştık. 18 uygulaması bittiğinde, bu yeri spor teşkilatına vereceğiz. Yani şu anda rekreasyon alanında yer alan Erdek Stadı’na yapılacak her çeşit yatırım boşadır ve heba olacaktır.”

YÜCEL BEY, “STADI ALACAĞIZ” DEDİ

Stadın ellerinden alınmasına Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi’ne yaptıkları başvurulara ret yanıtı verildiğini, buna karşın üst mahkemelerde hukuksal mücadelelerini sürdürdüklerini belirten Karışık, şunları söyledi:

“Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz Bey’e, bu stadı 40 yıldır Erdek Belediyesi’nin kullandığını, halen Erdekspor alt yapısından 150 çocuğumuzun burada spor yaptığını belirtip, stadımızın, elimizden alınmamasını

istedimde bana ‘Başkan, bu stadı alacağız’ dedi. Biz, Erdek Belediyesi olarak, gelirlerimizin yüzde 45’ini Balıkesir Büyükşehir’e gönderiyoruz. Tabii ki, Erdek’in parasıyla ilçemize hizmet getirmek zorundalar.”

ŞİMDİDEN STADI PAYLAŞMAK İSTEYENLER VAR

“Önceki Balıkesir Valisi Hasan Şıldak tarafından bize gönderilen yazıda, verdikleri tarihte eğer stadı boşaltmazsak, belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi. Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcımız Hulusi Ay, stadı tahliye yazısını imzalamak zorunda kaldı. Ancak şu üzüldüğüm noktayı da anlatmak isterim. Anlaşılıyor ki Gençlik ve Spor Bakanlığı, Erdek Stadı’nın kullanım hakkını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verecek. Daha şimdiden, belediyemize gelen bazı kişiler, stattaki halı saha ve fitnes salonunu kendilerinin kiraladıklarını öne sürüyorlar. O halı saha ve fitnes salonu Erdekspor Kulübü’nün malıdır.”

ERDEKLİLER BU OYUNU GÖRÜYOR

“Erdek Stadı, meclisimizde bulunan birkaç AK Partili üyenin egoları sonucunda elimizden alındı. Anlaşılıyor ki bu stat, önümüzdeki yerel seçimler başta olmak üzere AK Parti’nin seçim bürosu olarak, seçim çalışmalarında kullanılacak. Ancak oynanan bu oyunu Erdek vatandaşlarımız görüyor. Bu gibi politik girişimler, AK Parti’ye de, ego sahibi bu meclis üyelerine de yarar sağlamaz, tam tersine zarar verir. Bunu yerel seçimde görürüz. Erdek Stadı’nın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne peşkeş çekilmesinin önünü açanlar, Erdek’e ihanet ediyorlar.”

ÖNDER BALIKÇI-TUNCAY ERTAN



Anahtar Kelimeler: Belediye Başkanı Karışık’ tepki!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı