Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Pekel: Bandırmaya, çevre il ve ilçelerden, beldelerden sokak köpekleri bırakılıyor

Belediye Başkanı Pekel: Bandırmaya, çevre il ve ilçelerden, beldelerden sokak köpekleri bırakılıyor

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırmaya, yöresindeki il ve ilçeler ile beldelerden çok sayıda sokak köpeğinin getirilerek bırakıldığını açıkladı.

Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma`ya, yöresindeki il ve ilçeler ile beldelerden çok sayıda sokak köpeğinin getirilerek bırakıldığını açıkladı.
Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısında, AKP`li Meclis Üyesi Niyazi Güler`in, başta Sosyal Güvenlik Kurumu binasının önü olmak üzere kentin her yerinde sokak köpeği bulunduğunu vurgulayarak, vatandaşların da bundan şikâyetçi olduğunu, 1000 vatandaşın şikâyet dilekçesini CHP Genel Merkezi ile Balıkesir Valiliği`ne göndereceklerini belirtmesi üzerine Belediye Başkanı Sedat Pekel, şunları söyledi:
"Üç yıl önce göreve geldiğimizde, hayvan barınağımızdaki köpek sayımız 70-80`di. Şu anda ise 320 köpek bulunuyor. Yöremizdeki Manyas, ve Gönen ilçeleri ile Edincik beldesinin belediyeleri bile topladıkları sahipsiz köpekleri, Bandırma`ya bırakıyor. Böyle olunca da, kentimizdeki sahipsiz köpeklerin sayısı sürekli artıyor. Ancak biz, hayvanların bakımını ve aşılamalarını yapıyoruz"
Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza da yaptığı konuşmada, "Bizden önceki yönetim döneminde köpek itlafları yapılıyordu. Hayvanları Koruma Yasası`na göre bu suçtur. Biz, hayvanları öldüren bir yönetim değiliz" diye konuştu.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false