Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Pekel, meclis üyelerine birer plaket verdi

Belediye Başkanı Pekel, meclis üyelerine birer plaket verdi

2014 yılı meclis toplantısında meclis üyeleriyle son kez beraber olduklarını bildiren Belediye Başkanı Sedat Pekel, şunları söyledi:

2014 yılı meclis toplantısında meclis üyeleriyle son kez beraber olduklarını bildiren Belediye Başkanı Sedat Pekel,  şunları söyledi:
`` Bu toplantı 2009-2014 döneminin son toplantısı, Önümüzdeki ayda yapılacak toplantıda bu sıralarda farklı arkadaşlarımız olacak.  Ama şu anda meclisimizde görev yapan,  bazı arkadaşlarımızla birlikte görev yapacak bu arkadaşlarımız.  Ben şimdiden seçilecek Belediye meclisi üyesi arkadaşlarıma  başarılar diliyorum. 
5 yıl görev yapan bu meclisin gösterdiği çalışma performansı ile  kentimizin gelişimine  ciddi katkılar sağlarken, Bandırma`yı geleceğe hazırlayacak önemli adımlara da imza attı. 5 yıl boyunca meclisimiz toplam 54 kez toplanmış, ve 1217 de karara imza atmış.Bunda hepinizin çok büyük katkıları var. Bu kürsüyü herkesin aynı hakkaniyet içinde  kullanmasına özen gösterdim.Bu geçen beş yılı hepiniz özlemle hatırlayacaksınız Belediye ve bizi hatırlamanız için birer plaket hazırladık" 
Plaket töreninde bazı meclis üyeleri duygularını aktararak başkan Pekel`e teşekkür ettiler.
Pekel, 1948 yılında Manyas`ta doğdu.. Politikaya 1973 yılında CHP`de başladı ve 1974 yılında CHP Gençlik Kolları Başkanlığı`na seçildi. 1980 yılına dek Parti Delegeliği görevinde bulundu. CHP`nin kapatılmasının ardından SODEP Kurucu üyeliği görevini üstlendi ve SODEP yönetiminde İlçe Saymanlığı görevinde bulundu.
SODEP ve Halkçı Parti`nin birleşmesi ile siyasi yaşamında yerini alan SHP`nin Bandırma İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 
1984 yılında Bandırma Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Bu dönemde SHP grup sözcülüğü ve encümen üyeliği yaptı.
1989 yılı yerel seçimlerinde Bandırma Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. 
Kasım 2002`de yapılan genel seçimlerde 22.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili olarak parlamentoya girdi ve 5 yıl bu görevi sürdürdü.
29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimler ile tekrar Bandırma Belediye Başkanlığı görevine gelen Sedat Pekel, evli ve 2 çocuk babası.    Önder Balıkçı  


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false