Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye Başkanı Tosun: “Bandırma hayvan dostu bir kent””

Belediye Başkanı Tosun: “Bandırma hayvan dostu bir kent””

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, çeşitli konularda bilgiler verdi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, çeşitli konularda bilgiler verdi.

SOKAK HAYVANLARI GÜNÜ

4 Nisan “Dünya Sokak Hayvanları Günü” ile ilgili düşüncelerini açıklayan Tosun, kendisinin de bir hayvansever olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bandırma hayvan dostu bir kent. Hayvanların çok olup, ilgi gösterildiği bir kent, uygar bir yerdir. Bandırma’daki sokak hayvanları popülasyonu çok yüksek. Çünkü burada sokak hayvanlarına ilgi gösterildiğini bilen çevre ilçelerden de sokak hayvanları getirilip bırakılıyor. Belediye olarak sokak hayvanları için yıllık 40 bin ton mama veriyoruz. Bu arada, Kayacık Mahallesi’nde, 2004 yılında yapılan geçici hayvan bakımevimiz var. Burada ameliyathanemiz, veteriner hekimimiz ve personelimiz bulunuyor. Bakımevindeki isteyen vatandaşlarımıza hayvan sahiplendirilmesi de yapıyoruz. Barınağımızda şu anda 155 hayvanımız var.”

HAYVANLAR İÇİN YENİ DOĞAL YAŞAM ALANI

Kayacık Mahallesi, 251 ada, 270 parselde kayıtlı mülkiyeti maliye hazinesine ait arazide “Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Doğal Yaşam Alanı” projesinin tasarımının Bandırma Belediyesi bünyesinde yapıldığına işaret eden Tosun, şöyle konuştu:

“Arazi üzerinde kullanılan mevcut bir yapı bulunmaktadır. Yeni yapılacak yapı modernleştirilerek ve standartları yükseltilerek tam teşekküllü olmak üzere tasarlandı. Yeni yapı idari ve klinik binaları, yerden ısıtmalı kafesleri, depolama alanları ve hayvanların serbest gezdiği alanlardan oluşup, toplam 4.140.00 metre karedir. Sokak Hayvanları Geçici Bakım ve Doğal Yaşam Alanı projesinde 35 ameliyat bakım kafesi, 8 anne-yavru kafes, 16 normal kafes, 16 yasaklı ırk kafes, 17 karantina kafes olmak üzere 92 kafes vardır. Projede ayrıca 1 adet kedi, 3 adet köpek serbest dolaşım kafesleri bulunuyor. Proje tamamlandığında, 155 kafeste, 100’ü doğal yaşam olmak üzere toplam 255 hayvan yer alacak. Klinik binasında röntgen odası, laboratuvar, strerilizasyon odaları, bakım odaları, morg, karantina odası bulunacak. Kediler için ameliyattan sonra bakım odasının yer alacağı doğal yaşam alanında 2 adet köpek ameliyathanesi, 1 adet kedi ameliyathanesi olmak üzere 3 adet ameliyathanede aynı anda 6 hayvan ameliyat edilebilecektir. Bu doğal yaşam alanında, vatandaşlar da piknik yapabilecektir. Projenin maliyeti çevre düzenlemesi dahil 30 milyon lira olacaktır. Bu paranın yüzde 45’ini çeşitli fonlardan sağlayacağız.”

VATANDAŞIN TENCERESİ KAYNAMIYOR

14 Mayıs’taki seçimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13’üncü kuvvetler dengesi geçireceğini belirten Tosun, şu değerlendirmede bulundu:

“Ekonominin içler acısı durumu ortada. Vatandaşın evinde tencere kaynamıyor. 20 yıldır iktidarda bulunanların ve tek adam rejiminin ülkeyi getirdiği bu içler acısı durum ortada. Herkes çok ciddi sıkıntı içinde. Tarım, hayvancılık, sanayi bitti. Yasama, yürütme, yargı kuvvetler dengesi ortadan kalktı. Hukuk ve adaletten söz etme olanağı kalmadı.”

MUHARREM İNCE’YE ÇAĞRI

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’ye çağrıda bulunan Tosun, “Bu parti, seni cumhurbaşkanı adayı yapmıştı. Sen, bu partinin çocuğusun. 14 Mayıs’ta bir kader seçimi yapacağız. Millet Partisi adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer al” dedi.

BALIKESİR’DE 5 MİLLETVEKİLİNİ ZORLARIZ

14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimde, CHP’nin 4 milletvekili çıkaracağına inandığını belirten Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, “Hatta beşinci milletvekilini zorlayacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Seçim için rehavete kapılmamak ve sandıklara sahip çıkmak gerektiğinin altını çizen Tosun, “Sandıklara birlikte sahip çıkacağız” dedi.

Seçim çalışmalarını başlattıklarını ve vatandaşlarla buluştuklarını belirten Tosun, seçim çalışmalarını zaman zaman Bursa ve Çanakkale illerinde de sürdüreceğini açıkladı.

BANDIRMASPOR’UN MARKA DEĞERİ ÇOK YÜKSELDİ

Bandırmaspor’un, şu anda “Onursal Başkan” konumunda bulunan Onur Göçmez’in başkanlık görevi sırasında marka değerini yükselttiğine dikkati çeken Tosun, “Futbol işi artık kolektif bir duruma geldi. Kulübün Sportif A.Ş. konusunda karar vermek genel kurulun ve yönetim kurulunun kararı olacaktır. Kulübün profesyonelce yönetilmesi gerekir” dedi.

“VERİN KÜLTÜR MERKEZİ’Nİ BİZ BİTİRELİM”

Paşakent Mahallesi’ndeki kültür merkezinin 30 yıla yakın süredir tamamlanamadığını, inşaatın yine yarım kaldığını belirten Tosun, şunları aktardı:

“Bu binanın şu anda demir, çimentosu konuldu. Yani sadece yüzde 30’u bitti.  Sıva, boya, giydirme, tefrişat olmak üzere yüzde 70’inin yapılması gerekiyor. Daha önce de söyledim. Madem bu binayı bitiremiyorsunuz, verin bize, Bandırma Belediyesi biz tamamlayalım.”

Tosun, “Malta Deresi Projesi”nin sürdüğünü belirtti.

AFAD BANDIRMA’DA ŞUBE AÇACAK

Bandırma Belediyesi olarak deprem için gönüllü arama-kurtarma ekibi oluşturduklarını vurgulayan Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, şunları söyledi:

“Bu arama kurtarma ekibimiz, AFAD’dan eğitim alacak. Ayrıca AFAD’ın, Bandırma’da bir şube açması için girişimlerimiz sürüyor. AFAD’ın, Edremit ile birlikte Bandırma’da da şube açmasını bekliyoruz. Çünkü Bandırma’nın nüfusu 200 bine yaklaştı.”

ESKİ ASKERİ ÇAMLIK

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin proje uygulamak istediği eski askeri çamlık bölgesi konusunu yargıya taşıdıklarını belirten Tosun, “Bu konuda mahkeme karar verecektir” dedi.

Zeytinlik alanların taş ocakları yatırımına açılması kararında mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğine dikkati çeken Başkan Tosun, “Bu çok önemli bir karardır. Bu önemli karara Bandırma’daki çevreci kuruluşların da sahip çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

                                               ÖNDER BALIKÇI



Mesut
4.04.2023 23:11:22
Hayvan dostu olmak ayrı birşey ama tüm mahallelerde.jopekten gecilmemek ayrı birşey gerçek ten hayvan dostu olan alsın barınafa baksın un güzel dostluk bu bence

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı