Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye Başkanlarından Kazdağı Dayanışması

Belediye Başkanlarından Kazdağı Dayanışması

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı ziyaret etti.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret etti.
Ziyarette, Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu’da yer aldı.
Gerçekleşen toplantıda, Kazdağları’nın korunması adına karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken maden aranmasına karşı tutumlarının aynı kararlılıkla devam etme kararı alındı.
Geçtiğimiz haftalarda Çanakkale’den Belediye Başkanlarının Edremit’i ziyaretinin ardından bu kez Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu ile birlikte Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette Kazdağları’nın korunması adına yapılacak çalışmalarla ilgili olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunan başkanlar, siyanürle altın aramalarına karşı tutumlarının aynı şekilde devam edeceğini belirttiler. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Bin bir güzelliği bir arada barındıran Kazdağları özellikle son yıllarda madencilik uğruna büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Eğer seyirci kalırsak Kazdağları’nın altında ki madenler bahane edilerek Kazdağı çevresinde yaşayan 1,5 milyon insanın, sağlığı başta olmak üzere geçim kaynakları ve yaşam alanları tehlikeye girecek. Çanakkale Belediyemiz ve Belediyeler Birliğimiz başta olmak üzere Kazdağılarının her iki tarafında yaşayan insanlar olarak doğamıza kısacası yaşam alanlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da “Kazdağları tüm insanlığın ortak değeri. Yer altı zenginlikleri bahane edilerek yerüstü doğal varlıklarının zarar görmesine izin vermeyeceğiz.” dedi.
Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu ise, Kazdağları’nın UNESCO Dünya Mirası listesine alınması için yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi verip, Kazdağları’nın UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesinin başarılması halinde, tüm dünya tarafından tanınan ve korunan bir değer haline gelmesi yönünde çok büyük bir adımın atılmış olacağını kaydetti.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli