Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Beyaz Masa birimi kurdu

Belediye Beyaz Masa birimi kurdu

Erdek Belediyesi, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını daha çabuk çözümü için beyaz masa birimi oluşturdu. Hayata geçirilen beyaz masa birimi ile Erdek Belediyesinde hizmet kapıda başlıyor.

Erdek Belediyesi, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını daha çabuk çözümü için beyaz masa birimi oluşturdu. Hayata geçirilen beyaz masa birimi ile Erdek Belediyesi`nde hizmet kapıda başlıyor. Vatandaşların belediyeden talebini tarih saat ve hizmet numarası ile kayıt altına alan görevliler, talep sahibini ilgili birime yönlendiriyor. Tüm birimler ile koordinasyon halinde çalışan Beyaz Masa bölümü vatandaşın işlemi sonuçlandığında ise vatandaşı arayarak bilgilendiriyor. Erdek Belediyesi Beyaz Masa birimi çalışanları, yaptıkları çalışmaları içeren raporlarını belirli aralıklarla Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a günlük raporlar halinde sunuyor.
Uygulanmaya başlanan bu sistemle Belediye Başkanı Aysan tüm vatandaşların talep ve şikâyetlerinden, verilen hizmetlerden ne sürede ve ne şekilde sonuçlandığından haberdar oluyor. Gerekli hallerde de kendisi arayarak vatandaşlarla görüşüp vatandaşın talebinin akıbeti veya tamamlandığı hakkında bilgiler veriyor. Beyaz masa uygulamasından memnun olan vatandaşlar Erdek Belediyesi`nin kendilerine bu derece yakın ve ilgili olmasını mutluluk verici ve aynı zamanda alışılmadık bir çalışma olarak değerlendiriyor.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, belediye bünyesinde kurulan beyaz masa ile ilgili yaptığı açıklamada "Beyaz Masa uygulamamız vatandaşlarımız tarafından kısa sürede benimsendi. Vatandaşlarımız Belediyenin kapısından içeri girdiği andan, çıkana kadar onlarla bizzat ilgilenen Beyaz Masa görevlilerimiz, gün içinde gelen tüm talepleri kayıt altına alıyor. Bu yolla hiçbir iş talep sonuçsuz kalmıyor, vatandaşın ne işi olursa olsun, beyaz masaya danışmaya devam etsinler. Orada vatandaşların talepleri ile ilgili tüm bilgiler alınıyor. Bir hizmet numarası ile anında sorunu çözecek birime yönlendiriliyor. Tüm bilgiler günlük raporlanıyor, bu raporlarla da çalışmaları takip etmemiz mümkün oluyor. İş yoğunluğumuz nedeni ile her vatandaşla tek tek ilgilenmem olanaksızken, günlük olarak hazırlanan raporlar yoluyla vatandaşlarımızın sorunlarını hızla takip edip, onlarla birebir iletişim halinde olmamı sağlıyor. Zamanım elverdiği sürece vatandaşlarımız ile telefon görüşmeleri yapmamı sağlayan sistemden, bende Erdek`te yaşayanlar da çok memnunlar" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu