Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Belediye de bir haciz şoku daha yaşandı

Belediye de bir haciz şoku daha yaşandı

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sarı döneminde ödenmeyen borçlar nedeniyle 29 Marttan bu yana haciz memurları tarafından adeta yol geçen hanına dönen Erdek Belediyesinde bir haciz şoku daha yaşandı.

Eski Belediye Başkanı Hüseyin Sarı döneminde ödenmeyen borçlar nedeniyle 29 Mart`tan bu yana haciz memurları tarafından adeta yol geçen hanına dönen Erdek Belediyesi`nde bir haciz şoku daha yaşandı.
Belediyeye haciz işlemi başlatan alacaklı şirketin istediği rakam ise bu kez 918 bin lira gibi büyük bir boyuttaydı.
Erdek Belediyesi`nin 2008 yılından kalan, disconun ses-ışık tesisat borcu nedeniyle alacaklı şirketin avukatı ile birlikte haciz görevlisi Çarşamba günü belediye başkanlık makamındaydı.
Haciz memurlarının belediye başkanlık makamına geldiği saatlerde Belediye Başkanı Hüseyin Aysan Bandırma`daydı.
Erdek Belediyesi`ne haciz memurlarının geldiğini telefonla öğrenen Aysan, ana para dahil gecikme zamlarıyla birlikte 918 bin lira gibi bir rakamın tahsili için belediyeye haciz memurlarının geldiğini duyunca bir şok daha yaşadı.
Erdek İcra Müdür Yardımcısı Ümit Şahin, Merkezi İstanbul`da bulunan Park Elek. Ses Iş. Ve Gör. Sis. San. Ve Tic. Ltd. Şti. isimli firmanın isteği doğrultusunda takibe alınan 3 dosya nedeniyle ilgili şirketin avukatı ile birlikte Erdek Belediyesi`ne hacze geldiklerini dile getirdi.
Erdek Belediyesi`ne ait Kaya The Rock Club`e alınan ses-ışık sistemlerinden dolayı alacağı bulunan 721 bin 748 lira 32 kuruşun ödenmemesi üzerine haciz işlemi başlattıklarını söyleyen şirketin Avukatı İlker Aydın ise, vekilliğini yaptığı şirkete eski belediye başkanı Hüseyin Sarı tarafından 300 bin lira, 221 bin 748 lira 32 kuruş ve 200 bin TL`lık 3 tane çek kesildiğini bu paraların ödenmediğini belirtip, kısa adı Park Teknik olan şirketin ana para+faizleriyle birlikte belediyeden alacağının yaklaşık 918 bin lirayı bulduğunu açıkladı.
2 saat kadar belediye başkanlık makamında başkan Aysan`ı bekleyen haciz görevlileri daha sonra belediyeden ayrıldı. Belediye Başkanı Aysan, saatler 17.00`yi gösterirken belediyeye geldiği gibi encümen toplantısına katıldı.
Toplantı sonunda gazetecilere son gelişmeleri değerlendiren Aysan, belediyenin takibe verilen borç miktarının bugüne kadar 2 milyon 437 bin lirayı bulduğunu, kendisinin göreve başladığı 7 Nisan`dan bu yana bugüne kadar takibe alınan borçların 1 milyon 85 lirasının ödendiğini ifade edip bundan sonra daha ne kadar takibe alınan borç meblağıyla karşılacağını da bilemediğini kaydetti.
Hesapsız bir kişinin yaptıklarını düzene koymak ve temizlemek için verdiği uğraş nedeniyle, Erdek halkına söz verdiği hizmetleri gecikmeli olarak yerine getirebildiğini belirten Başkan Aysan, konuşmasının devamında şunları dile getirdi: "Belediyenin haciz yağmuru altında olması beni çok üzüyor. İnanın bunu mazeret için dile getirmiyorum. Aksini iddia edenler, mazeret üretiyor diyenler, belediyede çalışan personele sorsunlar, yetmiyorsa İcra Müdürlüğü`ne sorsunlar, bu da yetmiyorsa belediye de bir gün dursunlar yaşananları bizzat görsünler. Artık yalan, dolan ile Erdek halkını kandırmayı bırakıp, yakasından düşsünler. Ben hesap adamıyım, yıllarca kendi işimi dürüstlükle, hesapla yönettim, 5 liraya satılan bir malı alırken malum kişinin yaptığı gibi 15 liraya alıp avantamı nasıl çıkartırım zihniyetinde değil, 4 liraya hatta 3 liraya nasıl alırım diyerek uğraştım. Sonuç ortadadır daha bir yıl bile olmadan bir sürü borç ödendi, işte tablo ortada. Benim için malum kişi "alacaklıları kapısında bekletiyor" diyor. 150`ye  yakın haciz işlemi için her gün her gece aranıyorum. Kapıma geliyorlar ve hepsiyle tek tek görüşüp belediyenin gelirlerine göre ödeme planı çıkarıyorum. Uzlaşmacı tavrım ve güvenilir kişiliğim nedeni ile belediyeye ait malların bir tanesine bile haciz işlemi yaptırmadığım gibi bundan sonra da yaptırmayacağım. Malum kişi gibi umursamaz davranıp görevini yapan memur ve avukatlara kaba davranmış olsaydım Erdek Belediyesi`ne ait bir tek çivi bile yerinde kalmayacak, belediye vatandaşa hizmet edemeyecek hale gelecekti. Gerek Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gerekse bakanlarımız ve bölge milletvekillerimizin bizlere olan desteği ve uyguladığım önlem paketiyle bu sorunun üstesinden geleceğimin halkımın bilmesini istiyorum. Ben malum kişi gibi yalan dolan ve boş konuşmam. Bugüne kadar girdiğim her mücadeleden başım dik çıktım. Bunu kendisi de çok iyi bilir. Bir türlü unutamadığı seçim mağlubiyetini yalan dolan ve iftira ile örtmeye çalışmayı artık bıraksın. Erdek halkı ve esnafı huzuru buldu. O bu huzuru kıskanıyor. Ülkemizdeki tüm belediyeler borçlu bunu hepimiz biliyoruz. Peki neden Balıkesir, Bandırma, Susurluk, Manyas, Gönen, Edincik, Ocaklar, Aksakal Belediyelerine (kamu borçları hariç) icra gelmiyor da Erdek Belediyesi`ne geliyor? Malum kişinin yerinde başka biri olsa sokaklarda dolaşmaya utanır. Konuşmuyorum diye meydanı boş zannetmesin. Zamanı geldiğinde konuşacağım. Biliyorsan konuş ilham alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar. Ben icraatımla konuşmayı tercih ederim. Ne yazık ki malum yüzünden bir kaç yıl tüm icraatımız onun Erdek halkının üzerine bıraktığı borçları temizlemekle geçecek. 
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli