Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediye ekipleri Kapıdağ Yarımadası’ndaki koyları temizledi

Belediye ekipleri Kapıdağ Yarımadası’ndaki  koyları temizledi

Erdek Belediyesi’ne bağlı ekipler, tatilciler tarafından kirletilen ve çöp bırakılan Kapıdağ Yarımadası’nda bulunan tüm koyları temizledi.

Erdek Belediyesi’ne bağlı ekipler, tatilciler tarafından kirletilen ve çöp bırakılan Kapıdağ Yarımadası’nda bulunan tüm koyları temizledi. Özellikle hafta sonu günübirlikçi tatilcilerin akınına uğrayan koylar çöp dağlarından kurtarıldı. 
Erdek Belediyesi yaptığı açıklamada; “Belediyemiz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler; Düzenli olarak kırsal mahallelerimizde bulanan çöp konteynerlerinden çöpleri toplayarak, genel temizlik faaliyetlerini sürdürmektedirler. Özellikle kırsal Turan, İlhan, Doğanlar mahallelerimiz ve bu mahallelerimizde bulunan koylarda kamp yapan, günübirlik ziyarete gelen, denize giren ve mangal yakan vatandaşlarımız çöplerini yol kenarlarına, ağaç diplerine bırakmaktadırlar. Bu güzergah ta yol boyunca çöp konteynerlerimiz mevcuttur. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda hassasiyete davet ediyoruz. Yaşamımızı sürdürebilmemiz için doğaya ihtiyacımız var. Tüm insanların da yaşam kaynağımız olan doğaya sahip çıkması gerekmektedir. Orman yangınlarına sebep olabilecek ve doğayı kirletecek pet şişe, cam, sigara izmariti ve çöplerinizi lütfen yol kenarlarına atmayınız.
Temiz bir çevrede yaşamak her canlıya iyi gelecektir.Lütfen doğamızı koruyalım ve sahip çıkalım. Başka bir Dünya yok...” ifadelerine yer verdi.  



Ahmet Turan Erbaş
12.07.2023 22:43:29
Odaklardan 2019 yılında bir daire aldım doğasını çok sevdim harika bir yer. Ancak Ocaklarda ve koylarda ne yazık ki yeterli bir belediye hizmeti göremedim haftada birkere bile yollar sokaklar temizlenmiyor. Belki personel yetersiz olabilir ancak turizmin yoğun olduğu 3 ay biraz özen göstermemizi , sinek le mücaddenizi artirmanizi rica ediyorum. Şü da varki biz bu bölgede yaşayanlar olarak üserimize düşen görevlerimiz var her şeyi Belediyeye yüklemek olmaz vatandaş olarak bizlerde çevremizi temiz tutmalıyız bizim kirletiigimizi neden başkası temizlesin diyorumki ne getirdiysek çöpümüzü götürelim yada taplama yerlerine bırakalım. Selamlar

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı