Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye meclisi Çarşamba günü toplandı

Belediye meclisi Çarşamba günü toplandı

Erdek Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı Çarşamba günüydü. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlık yaptığı toplantıya CHPli 9 meclis üyesinden Sedat Ülgay ve M. Ali Yağcı ile AKPli Yılmaz Öğrenir katılmadı.

Erdek Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısı Çarşamba günüydü.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlık yaptığı toplantıya CHP`li 9 meclis üyesinden Sedat Ülgay ve M. Ali Yağcı ile AKP`li Yılmaz Öğrenir katılmadı.
3 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, ilk gündem konusu Erdek Belediyesi`nin kesin hesaplarının görüşülmesiydi.
Belediyenin kesin hesapları Erdek Belediyesi Mali Hizmetler Müdür Vekili Lütfi Çeltik tarafından meclis üyelerine okundu.
Kesin hesap raporunun okunmasından sonra Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarafından gündem maddesi oya sunulmadan önce toplantıya 5 dakika ara verildi.
Verilen arada, CHP`li meclis üyelerinden Burhan Karışık ile Fatih Payal toplantıya katılmadı.
Yapılan oylamada, belediyenin 2011 yılı kesin hesaplarının kabulüne CHP`li üyeler M. Ali Kılıç ret oyu verirken, Levent Karabacak, Nimet Kalafat, Sümer Balkan, Çetin Gül çekimser kaldı.
Belediye Başkanı Aysan ile toplantıda hazır bulunan AK Partili 5 üyenin kullandığı evet oylarıyla madde oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.
Gündemin 2. maddesi Erdek Belediye Meclisinin geçtiğimiz Nisan ayı toplantısında alınan 21 ve 22 nolu kararlarının iptal edilmesiydi.
Belediye Başkanı Aysan, Nisan ayında mecliste alınan Bizim Çocuklarımız Derneği ile ADD Erdek Şubesini ilgilendiren yer tahsisi kararlarının, Erdek Kaymakamlığı tarafından belediye ye gönderilen yazıyla bir kez daha değerlendirilmesinin istendiğini anlattı.
Belediye Meclisinin Nisan 2012 ayı 21 ve 22 nolu tutanaklarının Erdek Kaymakamlığı`na gönderildiğinde, oradan kendilerine bir yazı geldiğini aktaran Aysan, Kaymakamlığın bu konu hakkında mecliste bir kez daha değerlendirilme yapılmasının kendilerinden istediğini üyelere açıkladı.
Belediye Başkanı Aysan, bu konuda söz almak isteyen var mı? sorusu yönelttiğinde söz alan CHP`li üye Burhan Karışık, söz konusu alanda imar durumuna göre 3 balıkçı lokantasının göründüğünü söyleyip, bu yerler ayarlanır, encümene 5 yıllık yetki verilir ve ihaleye çıkarılır dedi.
Bu konuda söz alan AK Partili meclis Üyesi Selçuk Acu, Burhan Karışık`a geçtiğimiz ay yapılan meclis toplantısında Atatürkçü Düşünce Derneği`nin Erdek Şubesi`ne yer tahsisine ret oyu verdiniz mi? vermediniz mi? sorusunu yöneltti.
Meclisin Nisan 2012 ayı toplantısında ret kararının çıktığını CHP`li üyelere hatırlatan Acu, Bizim Çocuklarımız Derneği`nin yer tahsisine evet dediğiniz halde, Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesi`nin yer tahsisine ret oyu kullandınız şeklinde konuştu.
CHP gurubunun kullandığı ret oyunda kasıt aradığını ileri süren Acu, burada alınan kararlardan sonra CHP`lilerin Atatürkçü Düşünce Derneği Erdek Şubesini ziyaret etmelerini günah çıkarmak olarak değerlendirdiğini bildirdi.
Nisan ayında bu konuyla ilgili 2 konunun gündeme geldiğini söyleyen Acu, "Bizim Çocuklarımız Derneğine yer tahsisine evet, ADD`ye yer tahsisine ise ret oyu kullanmanız Nisan 2012 ayı meclis tutanaklarında zaten yer alıyor dedi.
Belediye Başkanı Aysan, Erdek Kaymakamlığından gelen yazıda belediye meclisinin 21 ve 22 nolu kararlarının bir kez daha değerlendirilmeli ifadelerinin yer aldığını üyelerle paylaşıp, "Şimdi bize düşen görev, bu toplantıda değerlendirme yapmamızdır. Her şey çok açık, bir önceki mecliste kimlerin ne söylediği kamera kayıtlarında mevcut. Bizler AK Parti gurubu olarak her iki maddenin kabulü yönünde oylarımızı kullanmıştık. Bizler, burayı derneklerimize tahsis edelim dediğimizde sizler Bizim Çocuklarımız Derneği`ne evet dediğinizde, ADD`ye yer tahsisine ise ret oyu kullanmıştınız" dedi.
Daha sonra, belediye başkanı Hüseyin Aysan, her iki kararın iptalini teklif etti.
Yapılan oylamada; CHP`li 7 üye evet oylarıyla her iki maddenin iptalini istedi.
AKP`li üyeler Selçuk Acu, Halil Aydöner ret oyu verdi. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AKP`li meclis üyeleri Melek Decan Erarslan, Turan Gün, Aycan Ener ise çekimser kaldı.
Bu oylama sonucunda 21 ve 22 nolu kararlar oy çokluğuyla iptal edildi.
Gündemin son maddesi Belediyenin Norm kadrosunun D-9`da olduğu gibi kabulü tüm üyelerin evet oylarıyla oy birliğiyle kabul edildi.
Kastri Bölgesi hakkında açıklama yapan Aysan, 15 veya 17 Mayıs'ta şehir plancılarının kendilerine brifing vereceğini belirtip, brifingin ardından CHP”li meclis üyelerinin bilgilendirileceğini ve konunun önümüzdeki meclise geleceğini açıklayıp toplantıyı bitirdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli