Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye meclisi dün toplandı

Belediye meclisi dün toplandı

Başkan Sarı: Kendi mülklerimize kira ödememiz kabul edilemez”

Erdek Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıda önce Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 37. Maddesine dayanılarak, ek ödenek verilmesi konusu görüşüldü. Madde, AKP’lilerin ret oylarına karşılık, CHP grubunun oylarıyla kabul edildi. Böylece, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın “gider fasıl hatası” olarak uyardığı konu düzeltildi. Toplantıda ayrıca, 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonu ve 18 Eylül Stadı’nın durumları da görüşüldü. Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, mülkiyeti Erdek Belediyesi’ne ait olan stadın durumu hakkında bilgi verirken, şunları söyledi:
“Bu statta 8-9 dönümlük alan belediyeye, 12 dönümlük alan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait. 400-500 metre karelik alan ise yine belediyemize hisseli bulunuyor. Durum böyle olduğu halde hem belediye, hem de Erdekspor Kulübü olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne kira ödüyoruz.

Bu drum kabul edilemez. Belediyemize ait bir mülkün üzerinde Erdekspor Kulübü Başkanlığı tarafından yapılan iki de kaçak yapı var. Bu durum hukuka aykırıdır.”
Ayrıca kapalı spor salonu hakkında da açıklamalarda bulunan Sarı, şöyle konuştu:
“Salonumuzun yer aldığı bölgede, Mustafa Zambak, kendisine ait yeri, çocuk parkı yapılması için kamu adına kadastroda terk etmişti. Şimdi bu vatandaşımızın, bu gerekliliğe uyulmayarak, spor salonu yapılmasına itirazı var.”
Her iki konu da incelenmek ve gerektiği takdirde hukuksal yollara başvurulmasının önünü açmak için oybirliğiyle İmar Komisyonu’na gönderildi.
Toplantıda ayrıca, traktör kiralama ücreti de belirlendi. Buna göre belediyeden traktör kiralanmasının saati 25 TL olarak belirlenirken, kiralama sırasında ayrıca kilometre başına da 3 TL alınmasına oybirliğiyle karar verildi.
Meclisin, Aralık ayı toplantısını 3 Aralık 2014 Çarşamba günü saat 16.00’da yapması kararlaştırıldı.

Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli