Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye Meclisi Karşıyaka için toplandı

Belediye Meclisi Karşıyaka için toplandı

Erdek Belediye Meclisinin Ekim 2013 ayı toplantısı 3 Ekim 2013 Perşembe günü yapıldı.

Erdek Belediye Meclisi`nin Ekim 2013 ayı toplantısı 3 Ekim 2013 Perşembe günü yapıldı.
Erdek Belediyesi Meclis Başkan Vekili Halil Aydöner`in başkanlığında düzenlenen toplantıya, AK Partili üyelerden Turan Gün ile Enver Damar, CHP`li üyelerden, Levent Karabacak, Çetin Gül, Sümer Balkan, M. Ali Tetik, Mehmet Arslan ile M. Ali Yağcı katıldı.
Toplantıya katılmayan M. Decan Erarslan (AKP), Nimet Kalafat (CHP), Burhan Karışık (CHP) izinli sayılırken, toplantıda yer almayan K. Sabri Çağlar (AKP), Yılmaz Öğrenir (AKP), M. Ali Kılıç (CHP) katip üye tarafından kayıtlara yok olarak geçti.
Meclis Başkan Vekili Halil Aydöner, toplantı yeter sayısı olduğunu söyleyip, 3 Ekim 2013 tarihli 2. Birleşim Meclis Toplantısı açtı.
Gündemde tek maddenin bulunduğu üyelere açıklayan Aydöner, Karşıyaka Belediye Meclisi`nin 13 Mayıs 2013 Tarih ve 20 Sayılı kararı ile onaylanan Karşıyaka İlave Revizyon Islah İmar Planları ile ilgili, İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporu okumak üzere Erdek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Çağrı Şınık`a söz verdi.
Belediye Meclis Başkan Vekili ile üyelere bilgi vermek üzere söz alan Erdek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Çağrı Şınık, Karşıyaka Belediye Başkanlığı`nın 6 Ağustos 2013 tarih ve 4-26 sayılı yazısında, Karşıyaka Belediye Meclisi`nin 13 Mayıs 2013 Tarih ve 20 No`lu Belediye Meclis kararı ile kabul edilen imar planlarının, Erdek Belediye Meclisinde görüşülmek üzere ekleriyle birlikte belediyeye sunulduğunu söyledi.
12 Kasım 2012 Tarih ve 6360 sayılı 13 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun geçici 1. maddenin 2. bendinde… 1. maddeye göre tüzel kişilikleri kaldırılan belediye ve köyler, taşınmazlarının tahsisi ve kiralanması, iş ve toplu iş sözleşmesinin yapılması, yeni nazım ve uygulama imar planının yapılması, imar planı değişikliği ve revizyonu ile her türlü imar uygulaması (inşaat ruhsatı hariç) katılacakları ilçe belediyesinin onayına bağlıdır… dendiğinden, konu, belediye meclisinin 12 Ağustos 2013 tarih ve 51 sayılı gündeminde görüşülerek imar komisyonuna havale edildiğini belirten İmar ve Şehircilik Müdürü Şınık, İmar Komisyonunun 21 Ağustos, 27 Ağustos, 30 Eylül ve 1 Ekim 2013 tarihli toplantılarında konunun görüşüldüğünü bildirdi.       
İmar Komisyonunun 1 Ekim 2013 tarihli toplantısında "…. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü`nden alınan bilgiler doğrultusunda, konuyla ilgili şehir ve bölge plancısı ya da Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nden görüş alınmasına karar verilmiştir" denmektedir şeklinde konuşan İmar ve Şehircilik Müdürü Çağrı Şınık, "Konunun belediye meclis gündeminde görüşülerek karar alınması hususu arz olunur." dedi.
Erdek Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Çağrı Şınık, İmar Komisyonunca hazırlanan raporda, "Belediye Meclisinin 12 Ağustos 2013 Tarih ve 51 Sayılı gündeminde görüşülerek komisyonumuza havale edilen konuyla ilgili olarak, imar komisyonumuzca 21-27 Ağustos ve 30 Eylül 2013 tarihli toplantılarında konu görüşüldü. Komisyonumuzun 30 Eylül 2013 tarihli toplantısında, konuyla ilgili olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik personeli tarafından incelenerek komisyonumuza planlarla ilgili yazılı olarak detaylı bilgi verilmesi istendi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü`nün 1 Ekim 2013 Tarih ve 13/185 Sayılı görüş yazısında `Karşyaka İlave Revizyon Islah Planlarının onayına ilişkin konuyla ilgili müdürlüğümüzce belediyemize sunulan dosyasında yapılan inceleme sonrasında`; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü`nün, jeolojik etüt raporuna ilişkin 15 Nisan 2013 tarih ve 1505/5666 sayılı onay yazısı, Karşıyaka Belediye Meclisinin 13 Mayıs 2013 Tarih ve 20 Sayılı kararı ile plana yapılan itirazların değerlendirildiği 8 Temmuz 2013 Tarih ve 21 Sayılı belediye meclis kararı plan karşılaştırma raporu, kıyı alanlarının karar yönünden 100 metrelik alanda kısmi yapılaşma tespit komisyonunca hazırlanan etüt haritası ve raporlarına istinaden kısmı yapılaşmanın onaylandığı belediye meclisinin 7 Aralık 2013 Tarih ve 31 Sayılı karar örneği tarafımıza iletilmiştir. Ancak, imar planı revizyonuna ilişkin kamu kurum ve kuruluş görüşlerinin olmadığı belirtilmiştir. Belediyemiz bünyesinde şehir ve bölge plancısı olmadığı ayrıca plan müellifinin de anılan planlara ilişkin bir görüşünün bulunmaması nedeniyle 3192 Sayılı İmar Kanunu ve plan yapımına ait esaslara dair yönetmelik, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu ve Kıyı Kanunu uygulamasına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre Karşıyaka İlave Revizyon Islah Planlarına ilişkin detaylı bir görüş verilmemektedir. Konuyla ilgili olarak şehir ve bölge plancısı ya da Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nden görüş alınmasının daha uygun olacağı düşünülmektedir" denmektedir. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü`nden alınan bilgiler doğrultusunda konuyla ilgili şehir ve bölge plancısı ya da Balıkesir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü`nden görüş alınmasına karar verildiği" bilgilendirmesinde bulundu.
Şınık`ın imar komisyonu raporunu okumasından sonra, söz alan Meclis Başkan Vekili Halil Aydöner, konunun imar komisyonu raporu doğrultusunda karar alınmasını üyelere teklif etti.
Aydöner`in teklifi, toplantıya katılan meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemde görüşülmesi gereken, başka madde bulunmadığından, Meclis Başkan Vekili Aydöner, 3 Ekim tarihli meclis toplantısını kapattı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli