Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediye Meclisi kısa sürdü

Belediye Meclisi kısa sürdü

Öğrenirinmâzeret dilekçesine Aysan karşı çıktı

Erdek Belediye Meclisi`nin mart ayı toplantısında dört gündem maddesi görüşüldü. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığındaki meclis toplantısında, Seyitgazi Tepesi mevkii ve Yalı Mahallesi`nde imar plânı değişikliği yapılması ile ilgili olarak imar komisyonundan gelen raporlar kabul edilirken, CHP`li Mehmet Ali Kılıç ve Sümer Balkan, çekimser oy kullandı. Toplantıda, 2013 yılında çıkan yeni yasanın ücretler tarifesine paralel olarak pazarcı esnafından alınan yıllık vize ücretleri oybirliğiyle kaldırıldı.
Mecliste ilginç değerlendirmeler
Erdek Belediye Meclisi`nin mart ayı toplantısında CHP`li üyeler ile AKP`li Başkan Hüseyin Aysan ve AKP`liler arasında ilginç konuşmalar gerçekleşti. Meclis toplantısına CHP`li Mehmet Ali Yağcı ve AKP`li Yılmaz Öğrenir, gönderdikleri yazılarla mazeretlerini belirterek, katılamayacaklarını bildiriyorlardı. Yağcı`nın mazereti yerinde bulunarak, meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, aynı partiden olmalarına karşın mecliste kendisine muhalefeti ile bilinen Yılmaz Öğrenir`in, mazeret yazısında, kent dışında olacağı için toplantıya katılamayacağını bildirdiği halde kendisini, toplantıdan önce berberde gördüğünü vurgulayarak, oylamada Öğrenir`in mazeretinin kabulü doğrultusunda oy kullanmadı. Ancak Öğrenir`in, meclis toplantısından izinli sayılması oy çokluğuyla kabul edildi. Aysan, bu arada AKP`li üyelere dönerek, "Bu mazeret dilekçeleri konusunda yasayı bir inceleyin bakalım" diye konuştu.
Toplantıda, imar plânı değişikliği konularında CHP`li bazı üyelerin çekimser oy kullanmaları üzerine AKP`li üye Turan Gün, "Bundan sonraki toplantılarda ben de çekimser oy kullanacağım" şeklinde imalı bir açıklamada bulununca CHP`li Burhan Karışık, mecliste bulunan her üyenin özgür iradesiyle oy kullanma hakkı bulunduğunu belirtti. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan da, CHP`li üyelerin, kararlarda sık sık çekimser kalmalarının Erdek`e ihânet anlamına geldiğini öne sürerken, "Halk, sizleri meclise, Erdek`in sorunlarını çözmeniz için gönderdi" diye konuştu.
Toplantıda, imar plânı değişikliği gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında CHP`li üyelerin, bölgede yapılacak değişikliklerin plânlarını görmek istemeleri üzerine Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Aslında bu plânların, imar komisyonunda incelenmesi gerekir" demesi üzerine CHP`li Burhan Karışık, "Bu plânlar, mecliste de incelenebilir. Bunda hiçbir sakınca yok" yanıtını verdi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı