Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın başkanlığında toplanan mecliste 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Erdek Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın başkanlığında toplanan mecliste 4 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
CHP ve AKP belediye meclis üyelerinin tam kadro katılımı ile toplanan Erdek Belediye Meclisi'nin ilk gündem maddesi, 5393 sayılı yasanın 20. maddesine istinaden meclis toplantılarının sesli veya görüntülü cihazlarla kaydedilmesi hakkındaydı. Meclis toplantılarının sesli veya görüntülü olarak kaydedilmesine oybirliğiyle karar verildi.
Meclisin ikinci gündem maddesi, 10 Nisan 2014 tarih ve 28968 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Erdek Belediyesi Norm Kadro Standartları Cetveli'nin  görüşülmesiydi. Söz alan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, hâlen 6 müdürlüklerinin bulun-duğunu, ancak bunlara ek olarak 8 yeni müdürlük kurma imkanlarının olduğunu belirtti.     
Erdek Belediyesi'ne bağlı Destek Hizmet Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüğü, Tarımsal Hizmet Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü açılmasını teklif etti. Belediye Başkanının teklifi ile gündemin ikinci maddesi de oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin üçüncü maddesi, ilçemizde Alaattin Mahallesi'nde bulunan taşınmazın plan tadilatı yapımı ile ilgiliydi. Bu madde de meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 
Mayıs ayı meclis toplantısının dördüncü ve son gündem maddesi 2013 Yılı Kesin Hesaplarının görüşülmesi hakkındaydı. Erdek Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü'nce okunan 2013 yılı kesin hesaplarına göre belirlenen tahmini bütçenin 18 milyon lira olduğu, 16 milyon lira gelir buna karşılık 22 milyon lira ise gider olduğu tespit belirlendi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, okunan kesin hesapların ardından söz alarak gelir- gider tablosunda 5 milyon lira fark olduğunu, bu yüzden bu maddeyi ret edeceklerini söyledi. AKP grubundan kimsenin söz almadığı son gündem maddesi oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada 5 AKP Belediye Meclis üyesi evet” oyu kullanırken, 11 CHP meclis üyesi ret” oyu verdi. Böylece 2013 yılı kesin hesapları kabul edilmedi.  
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 9 Mayıs Cuma günü görüşülmesi için altı adet ek gündem maddesi daha koyarak, Mayıs ayı meclis toplantısının birinci oturumunu kapattı.
Haber : Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli