Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye meclisinin Aralık 2011 ayı toplantısı Çarşamba günüydü. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında toplanan meclis toplantısına, CHPli üye M. Ali Kılıç ile AK Partili üye Turan Gün mazeretleri nedeniyle katılmadı.

Erdek Belediye meclisinin Aralık 2011 ayı toplantısı Çarşamba günüydü.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan meclis toplantısına, CHP`li üye M. Ali Kılıç ile AK Partili üye Turan Gün mazeretleri nedeniyle katılmadı.
CHP`li ve AK Partili diğer meclis üyelerinin tamamının hazır bulunduğu toplantı, bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Başkan, katip üyelere yoklama yaptırıp, toplantıya mazeretli olarak katılamayacaklarını belirten M. Ali Kılıç ile Turan Gün`ün, mazeretli olarak sayılmasını oylamaya sundu. Her iki üyenin mazeretli olması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 1. maddesi: Eski yıllarda Orman Bakanlığı Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin bulunduğu alanda, ilgili bakanlıkça belediyeden bugün arsa olan yer için istenen plan tadilatı vardı.
Çevre ve Orman Bakanlığı`nın, Erdek Sahil Mahallesi Tapunun 2 Pafta, 44 Ada, 63 Parselin isabet ettiği imar adasında, plan tadilatı yapılması talebinin değerlendirilmesi mecliste görüşüldü.
Plan tadilatı istenen alanda, eski yıllarda Orman Kampının bulunmasından dolayı, bu alanda, plan tadilatının resmi kurum alanı olarak ayrılıp, buraya idari bina ve misafirhane yapılması konusunda, başkan üyelerin görüşlerini bildirmeleri için söz verdi.
CHP`li üye Burhan Karışık, belediye başkanına. eski Orman Kamp alanı için ne düşünüyor sorusu sorduğunda, başkan Aysan, mecliste sayısal çoğunluğa CHP gurubu sahip olmasından dolayı, bir şey düşünmediklerini söyledi.
AK Partili Halil Aydöner, buraya geçtiğimiz yıllarda yapı ruhsatı verildiğini, doğru neyse onun kararının alınmasını istedi.
AK Partili Halil Aydöner, buraya geçtiğimiz yıllarda yapı ruhsatı verildiğini, doğru neyse onun kararının alınmasını istedi.
Aysan, bu bölgede bir kamu kurumuna ait tesisin olmasına kimsenin itiraz edeceğini düşünmediğini aktarıp, söz konusu bakanlığın arsa üzerine idari bina ile misafirhane yapılmasını istediğini anlattı.
Yapılan oylamada, konu daha detaylı olarak incelenmek üzere oy birliğiyle İmar Komisyonu`na gönderildi.
Gündemin 2. maddesi: Erdek Atatürk Mahallesi`nde kayıtlı bir taşınmazların arka bahçe mesafesinin belirlenmesiydi.
Arka bahçe mesafesinin belirlenmesi hakkındaki talep, Erdek Belediye Meclisinin 7 Eylül 2011 tarih ve 67 sayılı kararı ile İmar Komisyonunda görüşüldü. Turan Gün`ün katılmadığı, Burhan Karışık, Levent Karabacak, M. Ali Yağcı ve Melek Decan Eraslan`ın katıldığı komisyon toplantısında,  söz konusu parsellerde, arka bahçe mesafelerinin 3194 Sayılı İmar Kanunu`nda öngördüğü şekilde verilmesine oy birliğiyle karar verilen rapor meclise sunuldu.
CHP`li üye Karışık, arka bahçe mesafelerinde 3194 Sayılı Kanun ne diyorsa onun uygulanmasnı, bu konuların meclise getirilmesine gerek olmadığına değindi.
Başkan Aysan, "belediyeler kanunlarla yönetilir. Çalışan arkadaşlarımız zaten kanunları uyguluyor. Vatandaşın taleplerine, meclis olarak karar verilmesi daha iyi. Her şeyin mecliste görüşülüp, kanunlar çerçevesinde karar verilmesidir. Erdek`in yönetimine talip olanlar, mahkemelerde yargılanmaktan çekinmemelidir" dedi.
Yapılan oylamada, İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda karar alınması oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 3. maddesi: Atatürk Mahallesi`nde 804 nolu adada kat artırımı konusuydu.
Başvuru sahiplerinin, Atatürk Mahallesi`nde, S.S. Belediye Kentsel Gelişim Konut Yapı Kooperatifi`ne ait inşaat alanları ile aynı eş değere imara kavuşturulmasına ilişkin 23.2.2011 tarihli dilekçelerine istinaden konu, belediye meclisinin 1 Haziran 2011 tarih 49 sayılı gündeminde görüşülüp, imar komisyonuna havale edilmişti.
Turan Gün`ün katılmadığı, diğer komisyon üyelerinden Burhan Karışık, Levent Karabacak, M. Ali Yağcı ile Melek Decan Eraslan`ın hazır bulunduğu komisyonda, hazırlanan, "ilgili taşınmazlar üzerinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 19.7.2006 tarih ve 13 sayılı genelgesi gereği ilgili etüt çalışmalarının yapılmamış olması, kat artırımı yapılması halinde anılan adada yoğunluk artırıcı sebeb yaratacağı ve plan bütünlüğünü bozacağından ayrıca ayrılması gereken yeşil donatı miktarının nasıl çözüleceği belli olmadığından ve bölgenin kat yüksekliği, hiyerarşisi dikkate alındığında, 804 nolu imar adasının kat yüksekliğinin arttırılması bölgenin kat seviyelerindeki tasarım esaslarına aykırı bir durum oluşturacağından oy çokluğuyla ret edilen" rapor mecliste okundu.
Bu madde hakkında mecliste görüş bildirenler…
AK Partili üye Selçuk Acu; komisyon raporu okunurken, komisyonda görevli arkadaşlardan şu an edindiğim bilgiye göre, bu bölgede daha önceki yıllarda kat artırımı yapılmış, ben şu an yeni öğrendim. O gün kat artırımına izin verenler, o gün neden izin verdiler? O gün izin verenleri, bugün bu konuda ne karar verecekler doğrusu merak ediyorum.
Başkan Aysan; bende Selçuk beyle katılıyorum. Kat artırımları artık genel plan çerçevesinde yapılıyor. Denize bakan ön taraftaki arsalarda kat artırımı yapıyorsunuz, arka taraftaki arsalara gelince kat artırımı yapmıyorsunuz.
CHPli üye Burhan Karışık; Kat artırım talebi tek kişiden gelmesinden dolayı komisyonda ret edildi.
Başkan Aysan; Plan revizyonları şeklinde ele alalım. Önceliğimiz, Erdek`te ikamet eden olmalıdır. O bölgede kat yüksekliğini arttırdığınız zaman orada herkes toplu konut yapmak istiyor. Kimse kimseyi kandırmasın orası toplu konut alanı değildir. Toplu konuttaki amaç, Erdek`teki evsizlerin çok düşük taksitlerle ev sahibi yapılmasıdır.
Gündem hakkında görüşmeler tamamlandıktan sonra, Belediye Başkanı Aysan, İmar Komisyonunda alınan rapor doğrultusunda karar alınmasını oya sundu.
CHP`li 8 meclis üyesi ile AK Partili üye Melek Decan Eraslan `Evet` yönünde oy kullanırken, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Partili meclis üyeleri Selçuk Acu, Aycan Ener, Halil Aydöner ve Yılmaz Öğrenir `Ret` oyu kullandı.
Bu oylamayla, komisyon raporu oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.
Gündemin 4. maddesi: Erdek uygulama imar plan notlarının çatılar ve dış görünümle ilgili 9. maddesinin 9.2.1 ve 9.2.2 fıkraları oluşturuyordu.
Başkan Aysan, bu konunun da incelenmek üzere İmar komisyonuna gönderilmesini üyelere sundu. Teklif oy birliğiyle incelenmek üzere İmar Komisyonu`na gönderilip, toplantı sona erdi.
Kemal ŞEKERCİ

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu