Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclisi Toplandı

Erdek Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli toplam 10 ili etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunulup istiklal marşının okunmasıyla başladı. 
Meclis’te 5 gündem ve 4 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 
Erdek Belediye Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda gündemin 1. maddesinde Belediye Müdürlüklerinin onaylanması görüşüldü. Buna göre Belediye de 20 adet müdürlük oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 2. Maddesinde; depremzede vatandaşlara ayni ve nakdi yardım yapılması için Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 3. Maddesind; plan onama-uygunluk görüşü ücretlerinin gelirler tarifesine eklenmesi oy birliği ile komisyona gönderildi. 
Gündemin 4. Maddesinde; yöresel ürünlerin tüketici ile buluşması için uygun sokak tahsis edilmesi konusu oy birliğiyle komisyonda tekrar görüşülmek üzere ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. 
Gündemin 5. Maddesinde; deprem tedbirlerini içeren ilgili rapor hazırlanmak üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. 
EK GÜNDEM MADDELERİ 
1. Ek gündem maddesi; Sosyal Hizmet ve Yardım Yönetmeliği onaylanması konusu oy birliği ile komisyona gönderildi 
2. Ek gündem maddesi; ilçe merkezinde bulunan işyerlerinin (yeme-içme, kozmetik, hediyelik eşya vb.) önündeki yol/tretuvar kısımlarında işletmeye hizmet veren farklı malzemelerde yere beton dökülmek suretiyle alanlar oluşturularak yol/tretuvarlar işgal edildiği, görsel bütünlüğü bozan bu yapılaşmanın turizm şehri Erdek'e yakışmadığı, tamamen bu işgallerin sonlandırılması ya da işletmelerin önünde oluşturulan bu alanlarda ki yapı malzemelerinin çevre görünümüne uyan ve görsel bütünlüğü sağlayan sökülüp takılabilen ve ahşap malzemeden olması konusu görüşüldü. Bu madde de incelenmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu, Kent Estetiği ve Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 
3. Ek Gündem maddesi; İYİ Parti Meclis üyeleri İbrahim İlhan ve Murat Çolak tarafından verildi. 
Ek gündem maddesinde, olası bir depremde büyük önem arz eden hayat kurtarma ve yardım faaliyetlerinin düzgün yapılabilmesi adına ilçemizde radyo istasyonu ve amatör telsiz rolesi kurulup hizmete açılması konusu görüşüldü. Bu madde incelenmek üzere oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. 
AK Parti Belediye Meclis üyesi Huri Güven tarafından verilen 4. Ek gündem maddesinde; Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen deprem bölgesine arama kurtarma görevlisi olarak giden, orada canla başla çalışarak Erdek'i deprem bölgesinde temsil eden Murat Yoldaş, Hakan Özel ve Ali Osman Öz'e belediye bütçesinden birer maaş ikramiye verilmesi konusu görüşüldü. Bu madde de incelenmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 
Gündemdeki tüm maddelerin görüşülmesi sona erdikten sonra, Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, bir sonraki Belediye Meclisi’nin 5 Nisan 2023 Çarşamba günü saat 17.00'da toplanacağını belirterek, toplantıyı kapattı. 
Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Belediye Meclisi Toplandı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı