Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediye Meclisi toplandı; CHPli meclis üyesi Ülgaydan istifa resti

Belediye Meclisi toplandı; CHPli meclis üyesi Ülgaydan istifa resti

Belediye Meclisinin Haziran toplantısında ilginç gelişmeler yaşandı. CHP listesinden meclis üyesi seçilen Sedat Ülgay ile CHPli üye Sümer Balkan, bugünün su fiyatlarının 2009 yılı ücret tarifesine indirilmesini...

Belediye Meclisinin Haziran  toplantısında ilginç gelişmeler yaşandı.
CHP listesinden meclis üyesi seçilen Sedat Ülgay ile CHP`li üye Sümer Balkan, bugünün su fiyatlarının 2009 yılı ücret tarifesine indirilmesini içeren gündemin görüşülmesi sırasında, kendisine yönelik suçlayıcı açıklamada bulunan CHP`li Balkan`a, itiraz eden Ülgay, meclis toplantılarının bu şekilde sürmesi halinde istifa ederim resti çekip, toplantıyı terk etti.
Erdek Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı 3 Haziran Çarşamba günü yapıldı.
Belediye Meclis Salonu`nda Belediye Başkanı Hüseyin Aysan başkanlığında toplanan 9 CHP`li üye ile AK Partili 6 üyenin hazır bulunduğu Belediye Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.
Meclis gündeme dahil edilen tekliflerin, oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından görüşmelere geçildi.
Erdek Açık Hava Müzesi yanında bulunan Askeri Gazinonun da yer aldığı alanı kapsayan, yeni park ve rekrasyon plan tadilatı oy birliğiyle kabul edildi. Alınan bu kararın ardından Erdek Belediyesi, içerisinde askeri gazinon da bulunduğu parselin terkini isteyip, gazino muhtemelen buradan boşaltılıp belediye ye teslim edilecek.
Erdek Belediyesi plan notlarının yasa ve yönetmeliklere uygun olarak imar komisyonunda hazırlanan teknik rapor oy birliğiyle kabul edildi.
Kreş alanının, bakanlığa devredilmesi görüşmesinde, CHP`li üyelerden Burhan Karışık ile M. Ali Yağcı, konunun ısrarla imar komisyonuna gönderilmesini istedi.
Kreş Alanının milli eğitime devredilmesini kapsayan konunun görüşülmesine Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan`da takip etti. Konu hakkında kendisine verilen Aslan, Erdek`e 100 öğrenci kapasiteli bir ana sınıfı okuluna acil ihtiyaç olduğunu, bunun için de bakanlıktan ödenek geldiğini söyleyip, meclisten bu konuda olumlu karar çıkmazsa, ödeneğin geri gidebileceği uyarısında bulundu.
Başkan Aysan`da, konunun imar komisyonuna havalesinin zaman kaybından başka bir işe yaramayacağını kaydedip oylamaya geçti. Yapılan oylamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3-6 yaş arası çocuklara Ana Sınıf Okulu yapılabilmesi için Yalı Mahallesi`nde kreş alanı olarak bir parsel, Milli Eğitim Bakanlığı`na bedelsiz olarak 25 yıllığına devredilmesi kararı oy çokluğuyla alındı.
Sahil Mahallesi`nde Yücel Otel arkasında otopark alanı kullanılan yerde, 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında Çarşamba günleri sebze, meyve pazarı kurulması oy çokluğuyla kabul edildi.
İkinci konutlara uygulanan farklı su ücret tarifesiyle ilgili, Balıkesir İdare Mahkemesi`nce verilen kararın uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.
Mesken ve ticarethanelere uygulanan su fiyatlarının 2009 yılı rakamlarına çekilmesi konusu görüşülürken, bu konuda söz alan CHP`li üyelerden Sedat Ülgay, 2010 yılı ücret tarifesinin bütçe görüşmelerinde kabul edildiğini, dolayısıyla 2010 yılının ortasına gelindiği şu günlerde geriye dönük tarifenin uygulanmasının söz konusu olamayacağını açıkladı.
Su ücretlerinde indirim yapılacaksa, bunun 2011 yılı bütçe görüşmelerinde ele alınması gerektiğini ileri süren Ülgay`a ilk tepki CHP`li üye Sümer Balkan`dan geldi. Balkan, Ülgay`ı, ek gündem maddelerini kapsayan önergede Ülgay`ın da imzası bulunduğunu hatırlatıp, Ülgay`ın, imza atarken farklı, toplantıda farklı davranış sergilediğini ima etti.
Balkan`ın, kendisine yönelik yaptığı suçlamayı kabul etmeyen Ülgay, önergeye imza atmakla, tüm kararlara uymak anlamının çıkarılamayacağını vurgulayıp, CHP`li üyelerin toplantılarda bu şekilde hareket etmelerine devam etmeleri halinde, partisinden istifa edebileceğini resti çekip, toplantıyı terk etti.
Her iki CHP`li arasında cereyan eden bu olay sonrası, Belediye Başkanı Aysan, toplantıyı sona erdirip, meclisin bir sonraki gün Perşembe saat 17:00`de toplanacağını duyurup toplantıyı bitirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli