Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Belediye Meclisi toplandı

Belediye Meclisi toplandı

Erdek Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısı yapıldı.

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık'ın başkanlığında gerçekleşen, toplantıda 7 gündem ve 1 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Gündemin ilk gündem maddesi, yağmur suyu toplama sistemi hakkındaydı. Konu incelenmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi.
Ardından otopark bedeli hesaplaması, oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi.
Toplantıda, ilçemiz Yalı Mahallesi’nde İhdas Parçasının Otopark Alanı Olarak Tescillenmesi Sonucu Oluşan Taşınmaza (904 ada, 1 parsel) Kamu Yararı Şerhi Konulması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra, 10 AIA 562 plakalı Ford kamyon araca Kamu yararı kararı alınması talebi görüşüldü. Talep oy birliğiyle kabul edilerek karar altına alındı.
Meclis toplantısında, Erdek girişi Migros ön tarafındaki alana trafik önlemi alınması konusu gündeme geldi. Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, bu yolun güvenli duruma getirilmesi için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Bilgilendirmenin ardından, Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.      
Toplantıda, Yalı Mahallesi, 796 ada, 2 parselin (Erdek Stadyumu) kira süresinin Uzatılması oylandı. Bu madde oy çokluğu ile kabul edildi.
Normal gündemin son maddesinde yer alan Yalı Mahallesi 105 ada, 44 parsel (Mezarlık) sayılı taşınmazın bağışı da oy birliğiyle kabul edildi.
Ek gündem maddesinde ise Erdek'te yapılacak olan 112 Acii İstasyon binasının yer tahsisi konusu görüşüldü.Konu görüşülmek üzere oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildikten sonra toplantı sona erdi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Belediye Meclisi toplandı
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı