Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Belediye Meclisinde Görüntü var, Ses Yok

Belediye Meclisinde Görüntü var, Ses Yok

Erdek Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında toplandı. CHP grubundan Mehmet Ali Yağcı, AKP grubundan Turan Günün katılmadığı toplantıda, CHPli Fatih Payalın istifasıyla boşalan...

Erdek Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplandı. CHP grubundan Mehmet Ali Yağcı, AKP grubundan Turan Gün`ün katılmadığı toplantıda, CHP`li Fatih Payal`ın istifasıyla boşalan meclis üyeliğine yedek listeden gelen Mehmet Aslan hazır bulundu.
Yalı Mahallesi, Kastri mevkiinde ilâve ve revizyon imâr plânlarında, Belediye Meclisi`nin 05.09.2012 tarih ve 51 sayılı kararı ile onaylanan plân değişikliklerine yapılan itirazlar, AKP`li üyelerin itirazlarına karşın yeniden görüşülmek üzere İmar Komisyonu`na gönderildi. Yine, Narlı Köyü onaylı 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plânlarında plân revizyonu ve Sahil Mahallesi, Çuğra mevkiinde 1/5000 ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plânlarında değişiklik yapılması konuları da İmar Komisyonu`na sevk edildi.
Alaattin Mahallesi`nde, 55 pafta, 187 ada, 4 parselin sayılı bulunduğu yol meydan satışı konusunda Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a yetki verilen meclis toplantısında, bazı üyelerin istifasıyla boşalan komisyonlara yeni üyeler seçildi. Buna göre, Denetim Komisyonu üyelikleri için kapalı oyla gerçekleşen seçimde komisyona CHP`den Mehmet Ali Tetik ve Nimet Kalafat seçildiler. Bu üyeler, AKP`li Yılmaz Öğrenir ile birlikte komisyonda görev yapacaklar. 
Toplantıda, İmar Komisyonu üyeliklerine CHP`nin hiç üye vermemesi nedeniyle AKP`den Halil Aydöner, Kemal Sabri Çağlar ve Aycan Ener seçildiler. Bu üyeler, komisyonda yine AKP`li Yılmaz Öğrenir ve Turan Gün ile birlikte çalışacaklar. Bu arada,  çoğunlukta bulunan CHP`lilerin, bu komisyonda AKP`nin mimar üyesi Melek Decan Eraslan`a oy vermeyerek, komisyona almamaları Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AKP`li üyelerin tepkilerine neden oldu. Aysan, " Hem komisyona girmiyorsunuz, hem de komisyona, bizim istediğimiz arkadaşlarımızı seçmiyorsunuz. Dört dönemdir mecliste bulunup, imar işlerini çok iyi bilen Melek Hanım`ı neden komisyona almıyorsunuz? Mâdem ki böyle davranıyorsunuz, imar konularında başınız sıkıştığında artık Melek Hanım`dan yardım beklemeyin" dedi. Melek Decan Eraslan da, "Bundan sonra imar ile ilgili konuların görüşüleceği hiçbir toplantıya katılmayacağım" diye konuştu. AKP`den, İmar Komisyonu`na seçilen Halil Aydöner de, komisyona Melek Decan Eraslan`ın seçilmemesini eleştirdi.
CHP`li Sedat Ülgay ve Fatih Payal`ın istifaları nedeniyle boşalan Plân ve Bütçe Komisyonu için gerçekleşen seçimde bu göreve seçilen Mehmet Ali Tetik ve Mehmet Aslan, aynı komisyonda yer alan CHP`li Çetin Gül, AKP`li Turan Gün ve Aycan Ener ile birlikte çalışacak.
Mecliste, 27.11.2012 tarihinde yapılan meclis kararları ile 5393 sayılı Belediye Kanunu`nun 23. maddesine dayanılarak Belediye Başkanlığı tarafından iade edilen belediye bütçesinin yanlış hesaplanan bazı kalemleri görüşüldü. CHP`li Bütçe ve Plan Komisyonu Başkanı Çetin Gül`ün, fonksiyonel sınıflandırma tablolarında yapılan hataların yeniden düzenlenmesiyle ilgili bölümleri yeniden okumasının ardından bütçe, yeniden görüşülmek üzere komisyona gönderildi. Meclis, Cuma günü, saat 18.00`de gerçekleştireceği toplantıda, 18 milyon 850 bin lira olarak belirlenen 2013 yılı belediye bütçesi hakkında son kararı verecek.
Toplantıda, ilçede, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürlüğü`ne tahsisli olup, belediye tarafından 10 yıllığına kiralanan futbol sahası ve yanındaki tesislerini kira sözleşme süresinin dolması nedeniyle yeniden 10 yıllığına kiralanması konusunda Belediye Başkanlığı`na yetki verildi.
Kastri konusu tartışma yarattı
Öte yandan, Kastri mevkii ilâve ve revizyon imar plânlarına yapılan itirazların görüşülmek üzere İmar Komisyonu`na, CHP grubunun isteği üzerine gönderilmesine AKP`liler büyük tepki gösterdiler. Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "Siz, yıllardır sürüncemede kalan bu önemli konuyu yine bir ay geriye atıyorsunuz ve yanlış yapıyorsunuz. Halk, bunun hesabını sizden sorar" derken, AKP`li Kemal Sabri Çağlar ise "Hepimiz, buraya halka hizmet için geldik. Ama siz, Kastri gibi önemli bir soruna nedense önem vermiyorsunuz. Ancak ilk seçimde halk, sizden bunun hesabını sorar" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli