Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Belediye Meclisinde hologramlı sunum

Belediye Meclisinde hologramlı sunum

Karesi Belediyesi Aralık 2014 ayı meclis toplantısında bir ilki gerçekleştirip hologramlı sunum yapıldı

Karesi Belediyesi Aralık 2014 ayı meclis toplantısında bir ilki gerçekleştirip hologramlı sunum yapıldı.
Karesi Belediyesi`nin Aralık ayı meclis toplantısı Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başkanlığında Karesi AVM`de düzenlendi.
19 gündem maddesi ve gruplardan gelen 5 önergenin görüşüldüğü Aralık ayı meclis toplantısında hologramlı sunum yapan Bilgi İşlem Sorumlusu İlker Şahin, 9 Haziran`da göreve başladıktan hemen sonra hızlı bir şekilde bilişim altyapısının temellerini attıklarını söyledi. 24 saat kesintisiz çalışan bilgi sistemi odası kurduklarını dile getiren Şahin, "Bilgi sistemi odası, bir inşaatın temeli ve biz bu temeli çok güçlü attık. Bilginin doğru ve güvenilir depolanmasını ve paydaşlarımıza dağıtılmasını sağladık. Bunun için çok ciddi firmalarla iş ortaklığı yaptık" dedi.
Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde Kentli Servisi oluşturdukları bilgisi veren İlker Şahin, "Bu servis bizim ön yüzümüz. Servis, oryantasyon eğitimlerini alan 5 kişilik profesyonel bir ekipten oluşuyor. Ayrıca Kentli Servisi`ni besleyen ve yükünü hafifleten 2 kişilik bir de danışma ve karşılama servisi oluşturduk. Bu ekip, gelen vatandaşları birebir karşılayarak onlara özel olduklarını hissettiriyor. Ayrıca 7/24 hizmet veren 444 99 10 numaralı Çağrı Merkezi ile de belediyeyi her noktaya ulaştırıyoruz" dedi.
E-belediyecilik sayesinde vatandaşların işlemlerini online olarak da gerçekleştirebileceklerini ifade eden İlker Şahin, "Biz şehri canlı ve hareketli olarak görüyoruz. Şehrin değişkenleri var ve bunları sürekli güncel tutmamız gerekiyor. Biz bilgiyi yönetiyoruz ve doğru bilgi bizim için önemli. Sahadaki değişkenleri tespit edecek ve sistemi güncelleyecek mobil ekiplerimizi de kurduk" açıklamasında bulundu.
Vatandaşların kolaylıkla iş takibini yapabileceği `bilgi duvarı` oluşturacaklarını söyleyen İlker Şahin, Karesi Belediyesi`nin dijital arşiv çalışmasıyla bilginin yanı sıra belgeyi de yönettiğini kaydederek, "İmar ve Yapı Kontrol Müdürlüğü`nde bulunan tüm klasörleri dijital ortama aktardık. Bilgi İşlem Müdürlüğü`nün hedeflerinden de bahseden Şahin, "Bizim her noktaya, her vatandaşa ulaşmamız gerekiyor. Bunu da Tekno Araç sayesinde yapmayı planlıyoruz. Bu yürüyen bir belediye, ayrıca Mobil Vatandaş uygulamasına geçerek, belediyeyi vatandaşın cebine kadar sokacağız" dedi.
AB ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mutlu Aydemir, kardeş şehir Beypazarı, Osmangazi ve Bosna Hersek Ilidža`daki temaslar hakkında; Park ve Bahçeler Müdür Vekili Hüseyin Akbıyık ise birimin çalışmalarıyla ilgili meclise sunum yaptı. Meclis ayrıca haşere ile mücadelede kapsamında belediye bünyesinde oluşturulacak ilaçlama ekibine personel ve malzeme desteği sağlanması, ilaçlama ekibine için yer tahsis edilmesi ve mali yükün azaltılması için Çevre Bakanlığı`ndan hibe alınmasına karar verdi.
Meclis toplantısında Ilidža gezisine katılan muhtarlar tecrübelerini paylaştı. Muhtarlar, "Bizlere verilen bu değere layık olmak için çalışacağız. Bu ilçeyi hep birlikte büyüteceğiz. Böyle bir tecrübeyi yaşattığı için Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.
Muhtarlara bilgisayar ve e-belediyecilik eğitimi vereceklerini söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Kültürel gelişme olmadan, fiziksel gelişme bir anlam ifade etmez. Bizler, belediyecilik hizmetlerinin hangi noktalara ulaştığını yerinde görmenizi istiyoruz. Bu nedenle muhtarlarımızı İstanbul, Eskişehir, Gaziantep ve Kayseri`ye götüreceğiz" açıklamasında bulundu.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli