Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Belediye Meclisinden örnek karar

Belediye Meclisinden örnek karar

Erdek Belediye Meclisinin Haziran 2011 ayı toplantısında, GSM şirketlerine ait baz istasyonlarının şehir dışına taşınması yönünde karar alındı.

Erdek Belediye Meclisinin Haziran 2011 ayı toplantısında, "GSM şirketlerine ait baz istasyonlarının şehir dışına taşınması" yönünde karar alındı.
Erdek Belediye meclisinin Haziran ayı toplantısına toplantı öncesi izin alan CHP`li üye Fatih Payal`ın dışında tüm üyeler hazır bulundu.
Altı gündemin yer aldığı toplantıda, üç ek gündem konusu daha vardı. Ek gündem konularının toplantıya dahil edilip görüşülmesi ise CHP`li üyelerin engeline takıldı.
Gündemin ilk maddesi; GSM şirketlerine ait baz istasyonlarının mesken yerleşim alanlarının dışına çıkarılması ile belediyeden izin alınmadan kurulmaması, mevcutların kaldırılması hususunda imar komisyonunca hazırlanan yönetmelik oylandı. Bu gündem maddesi AK Partili ve CHP`li üyelerce oy birliğiyle kabul edildi.
2. gündem maddesi; Erdek uygulama imar plan notlarının, çatılar ve dış görünümle ilgili imar komisyonunca hazırlanan rapor meclise okundu. AK Partili Meclis Üyesi Selçuk Acu, imar komisyonu tarafından hazırlanan rapor ışığında, önemli olanın burada sadece inşaat yapan müteahhitlerin değil, kendisine ait konut yapacak vatandaşlarımızın haklarının da korunması için bu maddenin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi. Oylamaya geçildiğinde, imar komisyonunun hazırladığı raporun kabul edilmesine, CHP`li üyelerden Nimet Kalafat, Sümer Balkan Ret, M. Ali Kılıç`ın çekimser oy vermesine rağmen önerge diğer üyelerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.
3. ve 4. gündem maddelerindeki, Atatürk Mahallesinde bir imar adasında kat artırımı ile Yalı Mahallesinde bir taşınmaza isabet eden imar ada hattından dolayı oluşan yoldan ihdas parçasının satışı için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
5. gündem konusu; Erdek otogarından il dışı ve il içi giriş-çıkış yapan otobüslerden Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda ücret tarifesi uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.
6. gündem; sözleşmeli oy ücretlerin belirlenmesi birliğiyle kabul edildi.
Meclisin gündemindeki konular sona erdikten sonra, oturumu yöneten Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, belediyenin araç ihtiyaçlarının karşılanması için 50 bin lira ödenek ayrılması, belediyenin iskele ücret tarifesinde yer alan `kamu kurum ve kuruluşları hariç` ifadesinin kaldırılması ile CHP`li üyeler tarafından verilen Her ayın ilk Çarşamba günü yapılan meclis toplantısında, gündeme alınmak istenen ek gündem madde veya maddelerinin görüşülmesi için daha sonraki bir günde toplantı düzenlenmesini kapsayan toplam 3 önerge bulunduğunu üyelerle paylaştı.
CHP`li üyeler, ek gündem maddeleri için ısrarla ayrıca toplantı yapılıp, bu toplantıda görüşülüp karar alınmasını istedi. Başkan Aysan, CHP`li üyelere, rutin işlere evet diyorsunuz, ama diğer konulara hep ret veriyorsunuz serzenişinde bulundu.
Yapılan bu açıklamalardan sonra, Başkan Aysan, "CHP`li üye M. Ali Kılıç`ın talebi doğrultusunda, ek gündem maddelerinin her ayın ilk Çarşamba günü düzenlenen meclis toplantısında değil, ertesi gün toplantı olması kaydıyla meclis yasal süresinde görüşülmesini" oylarınıza sunuyorum dedi.
Öneri oy çokluğuyla kabul edildi. Bu oylamada AK Partili üyelerden Melek D. Erarslan ile Turan Gün Çekimser oy verip toplantı sona erdi.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli