Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediye meclisinin 2. oturumu yapıldı

Belediye meclisinin 2. oturumu yapıldı

Erdek Belediye Meclisinin 2. oturumunda 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Erdek Belediye Meclisinin 2. oturumunda 8 madde görüşülerek karara bağlandı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı başkanlığında toplanan Belediye Meclisine CHP grubundan Canan Kırdar mazereti nedeniyle katılmadı.
CHP grubundan 9, AK Parti grubundan 5 meclis üyenin katıldığı toplantıda Başkan Sarı'nın yazdırmış olduğu 8 adet ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
8 adet Ek gündem maddesinden ilki İlçemiz Alaattin Mahallesinde kayıtlı bulunan Kamyon Garajının bulunduğu alanda Adalet Sarayı yapılmak üzere ifraz sonrası oluşan 182 parselle ilgili işlem hakkındaydı. Bu madde oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.
Gündemin ikinci maddesi Erdek Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı yönetim kurulu seçimi hakkındaydı. Meclis aldığı karar ile seçim yaparken, seçime tek liste önerildi.
Meclis gündemine sunulan tek liste muhalefet ve iktidar meclis üyelerinden tam not alırken oy birliği ile Haluk Özgör başkanlığındaki liste yeni yönetimi oluşturdu.
halukozgor4f5df.jpg (333×275)
Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının yeni yönetimi şu isimlerden oluştu. Asil üyeler: Haluk Özgör, Hakan Erden, Hasan Çavdar, Mehmet Kılıç, Mahmut Kaplan. Yedek Üyeler: Hasan Gözaydın, İrfan Çoban, Erkan Güven, Turgut Kaptan, Uğur Kaplan. 
Gündemin üçüncü maddesi Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliğine ek üye seçilmesi hakkındaydı. CHP'li Mehmet Ali Tetik oy birliğiyle birliğe ek üye olarak seçildi.
Gündemin dördüncü maddesi Bandırma Belediyesine, Aksihar Belediyesinden bağışlanan bir şirketin Erdek Belediyesine devri hususunda Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'ya yetki verilmesi ile ilgiliydi. Bu madde belediye başkanı ve 9 CHP'li Meclis üyesinin evet oyu ile kabul edilirken, AK Parti grubunun 5 üyesi çekimser oy kullandı.
Gündemin beşinci maddesi, İmar Komisyonuna meclisteki partilerin sayısal çoğunluğuna göre muhalefet partisi AK Partiden bir üye almak için yeniden seçim yapılması ile ilgiliydi. Yapılan oylama sonucunda CHP grubundan Burhan Karışık İmar Komisyonu üyeliğinden çıkarken, yerine AK Parti grubundan Halil Aydöner girdi. 
Yeni İmar Komisyonu üyeleri şu isimlerden oluştu: Nimet Kalafat (CHP), Mehmet Ali Tetik (CHP), Gürol Süzgün (CHP), Halil Aydöner (AK Parti).
Gündemin altıncı maddesi, 2009 öncesinde yürürlükte olan plan notlarına geri dönülmesi ile ilgiliydi. Bu madde oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 
Gündemin yedinci maddesi Erdek Belediyesi bünyesinde olan ancak Büyükşehir Yasası ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesine devredilen İtfaiye ve Su Kanal Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren araçların Erdek Belediye Bünyesinde kalması ile ilgiliydi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı yaptığı açıklamada, bu araçların trafikte hala Erdek Belediyesine tescili bulunduklarını herhangi bir kazada kendilerinin sorumlu tutulacağını belirtirken muhalefet meclis üyesi adaylarına hep beraber oy birliği ile karar alınmasının daha doğru olacağını söyledi.
Diğer yandan Pazartesi günü de diğer devir uygulamaları ile ilgili hukuki işlemlerin başlatılacağını bildiren Sarı, Biz bu kamu mallarını yaparken örneğin Eğridere Su Deposunun olduğu yere 1999 ile 2009 yılları arası 600 trilyon para harcamışız. Şimdi birden bire nasıl devredelim? madem bizim borçlarımızı da devralsınlar. Biz bu araçları alırken, kamu hizmet binalarını yaparken hep borçlanarak yaptık. Bunun için biz bir emsal olacağız ve Pazartesi günü hukuki süreci başlatarak dava açacağız. Zaten davayı kazanacağımızdan hiçbir şüphem yok” dedi.
Daha sonra yapılan oylamada İtfaiye ve Su- Kanal Müdürlüklerinin bünyesinde hizmet veren araçların Erdek Belediyesi bünyesinde kalması için 14 evet oyu kullanırken, AK Parti grubundan Kadir Gedik ret oyu kullandı. Böylece oy çokluğu ile bu madde kabul edildi.
Gündemin sekizinci ve son maddesi, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan okullarda sporu teşvik etmek amacı ile yapılacak ayni ve nakdi yardımlar ile ilgili meclis kararı alınmasıydı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, ilçemizi mili takım düzeyinde başarı ile temsil eden ve ülkemize atletizm dalında bronz madalya getiren sporcu öğrencimize ve antrenörüne teşekkür amaçlı bir hediye vermek istediği için bu maddeyi meclis gündemine getirdiğini söyledi. Yapılan oylama ile gündemin son maddesi de oy birliği ile kabul edilirken meclis oturumu sona erdi.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli