Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı yapıldı

Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısı yapıldı

Erdek Belediyesi Temmuz ayı belediye meclis toplantısı Belediye Başkanı Burhan Karışık başkanlığında gerçekleştirildi.

Erdek Belediyesi Temmuz ayı belediye meclis toplantısı Belediye Başkanı Burhan Karışık başkanlığında gerçekleştirildi.  
Millet ittifakından İbrahim İlhan, Cumhur İttifakından Huri Güven ve Çisem Tanrıöver'in izinli sayıldığı meclis toplantısının gündeminde yer alan 6 madde ile 4 ek madde görüşülerek karara bağlandı.  
Meclis gündeminin ilk maddesi Cadde Sokak isim değişikliği hakkındaydı. İlçemiz Hacı Ömer Camisinin olduğu yerden başlayıp Havuzlu Meydana kadar ilerleyen Mekansal Adres Kayit Sistemi’yle (MAKS) yapılan değişiklik ile Hamit Nural Caddesi’ne dönüştürülen Yalı Mah. ve Halitpaşa Mah. üzerinden geçen caddenin isminin Cumhuriyet Caddesi olarak değiştirilmesi, ilçemiz Yalı Mahallesi’nde Belediye karşısında bulunan Cumhuriyet Meydanı'nın isminin Erdek Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirilmesi, Erdek İtfaiyesi ile Tek Zeytin arasında ki caddeye Hamit Nural Caddesi ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi.  Meclisin 2. Maddesinde; Depremzede Kadın ve  Çocuklar Hakkında yapılan oylamada komisyona ek süre verilmesi kabul edildi.  
Meclisin 3. Maddesinde; Roman Vatandaşlara yapılacak yardım konusuyla ilgili komisyona ek süre verildi.  
Meclisin 4. Maddesinde; Hamamlı Mahallesi’nde 127 adada bina kütlerinin belirlenmesi hakkındaydı. Bu madde de incelenmek üzere İmar Komisyonu’na gönderildi.   
Meclisin 5. Maddesinde; Erdek Belediyesi 2023 yılı Gelirler Tarifesi fiyat artış talebi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.  
Meclisin 6. Maddesinde Erdek'te yeni açılan işletmelerin faaliyet konularının farklılık gösterdiği ve Gelirler Tarifesinde Çalışma Ruhsatı ücretlerinin alınmasında sıkıntı yaşandığı için Oto Yıkama, Oto Kuaför, Elektrikli Araç Şarj, Hırdavat, Pet Shop vb. İşyeri sınıflarının ücretlerinin belirlenmesi ve gelirler tarifesine eklenmesi konusu oy birliği ile komisyona gönderildi.   
1.Ek Gündem maddesi; "Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılında Erdek İlçesi’nin kültür, sanat vizyonu (Erdek Türk Sanat Müziği Korosu, Erdek Halk Tiyatrosu, Erdek Engelli Korusu kurulması vb.) sosyal sorumluluk projelerinin kazanılması halinde Belediyemiz ile İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve AGRIDA Tarım ve Turizm Derneği arasında protokol imzalamak için 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 38. maddesinin 1. Fıkrasının (g) bendine istinaden Belediye Başkanına yetki verilmesiydi. Bu maddede oy birliğiyle kabul edildi. 
2. Ek Gündem Maddesi Ödül Verilmesi hakkındaydı.  
2023 yılında yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında İlçemiz Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencisi Hayrunnisa Değirmenci'ye gösterdiği üstün başarısından dolayı Belediye Kanunu’nun 14.Maddesinin "b" bendine istinaden belediye bütçesinden 25 bin liraya kadar 1 (bir) adet dizüstü bilgisayar alınması oy birliği ile kabul edildi.  
3. Ek Gündem Maddesinde konaklama ve eğlence tesislerinin sınıflandırılarak veri tabanında toplanması konusu Zabıta Müdürlüğü’ne havale edildi.  
4. Ek Gündem Maddesinde Atık Kabul Hizmetleri Atık Alım İş Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Koordine sağlanması için İklim Değişiklik Müdürlüğü’ne havale edildi.  
Gündem ve ek gündem maddelerinin görüşülmesi sona erdikten sonra, Başkan Burhan Karışık, Meclis’in 12 Temmuz Çarşamba günü gelirler tarifesinin görüşülmesi için olağan üstü toplanacağını üyelerle paylaşarak toplantıyı bitirdi. 

Haber: Tuncay Ertan



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı