Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Belediye Temizlik İşleri’ne tam not

Belediye Temizlik İşleri’ne tam not

Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı temizlik işleri personeli, merkez ve kırsal mahallelerde yaptığı çalışmalarla vatandaşlardan tam not alıyor.

Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı temizlik işleri personeli, merkez ve kırsal mahallelerde yaptığı çalışmalarla vatandaşlardan tam not alıyor. 
Kışın 35.00 bin, yaz sezonunda 200 bin nüfusa ulaşan Erdek’te 11 araç ve 60 personel ile günde 70-80 ton katı atık toplanıyor. 
Özverili çalışmalarından dolayı personelini kutlayan Erdek belediye Başkanı Burhan Karışık şöyle konuştu: “Erdek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı temizlik hizmetleri birimi, yaz boyunca 6 merkez mahalle ve 5’i adada olmak üzere toplam 22 kırsal mahallede 60 personel ile sabah 06.00 da başlayıp, 3 vardiya olarak ertesi gün 08.00’e kadar devam eden sistemle, traktör, arazöz, çöp kamyonu, çöp taksi ve süpürge aracı olmak üzere toplam 25 adet araç ile kesintisiz hizmet veriyor. Bahsi geçen araçların 20’si müdürlüğümüz zimmetinde olup, 3 adet çöp kamyonu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden, 1 adet çöp kamyonu Bursa Nilüfer Belediyesi’nden sezon boyunca kullanılmak üzere belediyemize verilmiştir. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTAÇ’tan yaz sezonunda kullanılmak üzere süpürge aracı kiralanmış ve bu araçla merkez mahallelerdeki tüm cadde ve sokaklar süpürülmekte, ayrıca pazar yerlerinin temizliklerinde de kullanılmaktadır. İlçemiz genelinde kırsal mahallelerde 1000 adet, merkez mahallelerde 500 adet galvaniz çöp konteyneri konuşlandırılmıştır. Bununla beraber ‘Sıfır Atık Yönetmeliği’ kapsamında ilçemiz Yalı, Sahil, Zeytinli ve kırsal Ocaklar mahallerimizdeki ayrık nizam konaklama yerleri ve konutlarda yaklaşık 700 adede ulaşan gri (diğer atıklar için) ve mavi (ambalaj atıkları için) konteynerlerin temini sağlanarak ikili toplama sistemine geçilmiştir. Böylece kaynağında ayrıştırılan geri dönüştürülebilen atıklar, lisanslı firma tarafından toplanarak geri dönüşüme gönderilmektedir. Buralardaki gri konteynerler, müdürlüğümüz araç ve personellerince toplanmaktadır. Erdek merkez ve kırsal mahallelerden toplanan çöpler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma aktarma istasyonuna götürülmekte, oradan da büyükşehir belediyesinin TIR’larına aktarılmaktadır. İlçemizden toplanan tüm çöpler, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenli depolama tesisinde bertaraf edilmektedir. Bandırma’ya taşımak hem zaman hem de maliyet açısından külfetli olduğu için toplanan tüm çöpler çok kısa bir süre sonra inşaatı devam eden Erdek aktarma istasyonunda toplanacak ve buradan TIR’lar ile Balıkesir’e sevk edilecektir. Özellikle yaz aylarında nüfusu artan ilçemizdeki vatandaşlarımıza daha düzenli hizmet verebilmek adına, önümüzdeki günlerde araç filomuzun yenilenmesi ve konteyner sayımızın artırılması için planlama çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. “ 
Haber : Tuncay Ertan

 



Anahtar Kelimeler: Belediye Temizlik İşleri’
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı