Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediyecilere jestiyon müjdesi

Belediyecilere jestiyon müjdesi

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, personeli ile yaptığı toplantıda, belediyeden alacaklı iki esnafın, 25 gün önce Erdek Belediyesinin hesaplarına koyduğu blokenin kaldırıldığını duyurdu.

Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, personeli ile yaptığı toplantıda, belediyeden alacaklı iki esnafın, 25 gün önce Erdek Belediyesi`nin hesaplarına koyduğu blokenin kaldırıldığını duyurdu.
Erdek Belediyesi`nin, Türkiye Halk Bankası Erdek Şubesi ile çalışması nedeniyle, belediye ile banka arasında yapılan jestiyon pazarlığında, geçtiğimiz yılın 3,5 katı olan yıllık 140 bin liraya anlaşma sağlandığını bildiren Başkan Aysan, bu paranın 94 bin 150 lirasının personele ödeme olarak, geri kalan bölümünün de belediye harcamalarında kullanılacağını belirtti.
Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Akyıldız`ın, banka yetkilileri ile yaptığı sıkı pazarlığın, çevre belediyelerin bankalardan aldığı jestiyon rakamlarına göre Erdek Belediyesi`nin önde olduğunun altını çizen Aysan, "Örneğin Edremit Belediyesi, personel maaşlarını yatırdığı bankadan yıllık 80 bin lira jestiyon alıyor" diye konuşup, tüm personelin, kişi başına 350 lira alabilecekleri müjdesini verdi.
Başkan Aysan, belediye personelinin moral ve motivasyonun yükselmesi için memur ve işçilerle sık sık bir araya gelip sürekli iletişim durumunda bulunmayı sürdüreceklerini, personeliyle bir araya gelmenin çalışma ve iş verimini arttırdığını, Erdek Belediyesi`ne yıllar sonra ekip ruhunu geri getirildiğini görmekten mutlu olduğunu belirtti.
Aysan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Tüm birimlerimiz çalışmalarıyla  kurumsallaşma düzeyine yaklaştı. Kış mevsiminde birkaç ay sıkışabileceğimizi sizlerle daha önce paylaşmıştım. Zaten durum ortada, her şey icralık. Son olarak bir aydan beri Halk Bankası`ndaki tüm hesaplarımız blokeli. Blokeli ne demek? Çöp, itfaiye araçlarının mazot alamaması, sizlerin maaş ve ikramiyelerinizi alamamanız demektir. Alacaklı firmalarla tek tek görüşüp, ödeme tarihleri taahhüdünde bulunup blokeleri kaldırdık."
Belediyenin hesaplarına, "Yeni Erdek Gazetesi tarafından bloke konuldu" yönünde kulağına haberler geldiğini personele aktaran Aysan, bu bilginin yanlış olduğunu belirtip, blokeyi Yeni Erdek Gazetesi koymadı. Hatta bu gazete alacakları için, bizi ne mahkemeye, ne icraya verdi. Bizlere gereken kolaylığı gösteriyorlar bu nedenle kendilerine teşekkür ediyorum diye konuştu. Sizlere en kısa sürede maaşlarınızı, ikramiyelerini ödeyebilmek için büyük çaba harcıyoruz. Bir önceki toplantıda 2004, 2005 yılı ikramiyelerinin davası sürenlerin haricinde borcumuzu kapatacağımızı söylemiştim ve kapattık. 2006 ikramiyesi 700 bin lirayı buluyor. Şu an 700 bin lira paramız olsa, 2 aylık maaşlarınızı ödemiş oluruz. Acil durumda, örneğin hastası olan arkadaşlarımız bize gelsin. Bunun dışında herkesin parasını peyderpey ödeyeceğiz. Başkanlık Danışmanımız Mehmet Akyıldız`ın, çalıştığımız Halk Bankası yetkilileriyle yaptığı promosyon pazarlığı sonucu yıllık 140 bin liraya anlaştığımızın müjdesini veriyorum. Her birinizin hesaplarına promosyon ücreti olarak 350 lira yatırılmıştır, bu paralarınızı yarından itibaren bankadan çekebilirsiniz.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli