Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediyede iş sağlığı ve güvenliği toplantısı

Belediyede iş sağlığı ve güvenliği toplantısı

Bandırma Belediyesinde çalışan taşeron işçilerin İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili konular hakkında görüşmek üzere taşeron firma yetkililerini belediyeye davet eden Belediye Başkanı Dursun Mirza, daire müdürlerinin de katılımıyla İş Sağlığı ve Güvenliği

Bandırma Belediyesinde çalışan taşeron işçilerin İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili konular hakkında görüşmek üzere taşeron firma yetkililerini belediyeye davet eden Belediye Başkanı Dursun Mirza, daire müdürlerinin de katılımıyla İş Sağlığı ve Güvenliği toplantısı düzenledi.
Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ay başkanlığında gerçekleşen toplantıda İSG Uzmanı Hakan Tıknaz tarafından firma yetkilileri ve daire müdürleri, işçilerin güvenlik donanımları ve İSG konusunda almaları gereken tedbirler hakkında bilgilendirildi.
Toplantıda Bandırma Belediyesi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bugüne dek yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı İsmail Ay, “6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği belediyemizde çalışan 85 çok tehlikeli sınıftaki işçimiz için öncelikli olarak İş Yeri Hekimi ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı hizmet alımını gerçekleştirdik. Daha sonra ilk çalışma olarak İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili geniş kapsamlı eğitim toplantısı yapıldı. Çok tehlikeli sınıf olarak tabir ettiğimiz bölümlerde çalışan 85 işçimiz, belediye daire müdürleri ile sendika başkan ve temsilcilerinin yer aldığı toplantıda, hizmet aldığımız İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi tarafından, belediye şantiyesinde çalışan işçilerin mesai saatleri içerisinde uyması gereken iş güvenliği kuralları, donanım ve işyeri koşullarının iyileştirilmesi konuları ele alındı” dedi.
Ay, devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü: “İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanımız belediyemiz şantiyesinde yerinde incelemelerde bulunarak çok tehlikeli sınıftaki işçiler ve yöneticileri ile birlikte yapılacak çalışmaları gözden geçirdiler. Belediye şantiyesindeki akaryakıt atölyesi, boyahane, marangozhane, tamirhane, yıkama yağlama ve asfalt birimlerinde gerekli görülen adet miktarınca İSG için uyarıcı işaret ve levhalar tespit edilerek şantiyemizdeki elektrik tesisatı, yangın tüpleri vs. diğer yenilenmesi gerekenler ve eksikliler belirlenerek bu konuda gerekli çalışmalar başlatıldı. Ayrıca şantiye giriş ve çıkışında alınması gereken tedbirler de ilgili birimlere aktarıldı. Bu süreç içinde bir yandan Sağlık İşleri Müdürlüğü ve işyeri hekimi tarafından yaklaşık 8 haftaya yayılan bir periyot dahilinde, işçilerin tek tek sağlık muayeneleri yapılmaya devam etmektedir. İşyeri Hekiminin Sağlık işleri Müdürlüğümüze verdiği tetkik sonuçlarına göre de, işçilerimiz gruplar halinde hastanelerde tıbbi tetkiklerini yaptırmaya başlayacaklar.”



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli