Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Belediyeden yargıya midye çiftliği davası

Belediyeden yargıya midye çiftliği davası

Erdek Belediye Başkanlığı, Narlı, Ocaklar ve Doğanlar mahallelerinde bulunan midye çiftlikleri konusunu yargıya taşıdı.

Erdek Belediye Başkanlığı, Narlı, Ocaklar ve Doğanlar mahallelerinde bulunan midye çiftlikleri konusunu yargıya taşıdı.
Belediye, Balıkesir Bölge İdare Mahkemesi´ne açtığı davada, midye çiftliklerinin, yaz aylarında artan nüfusa paralel şekilde turizme zarar vereceği iddiasıyla çiftliklerin kaldırılmasını istedi. Mahkeme, açılan dava üzerine bilirkişi görevlendirdi. Bilirkişi heyeti, yerinde yaptığı incelemelerin ardından verdiği raporda, midye çiftliklerinin ekosistem ve ekonomiye yararını vurgularken, şikayetçi belediyenin yanı sıra kurumların da, özellikle yaz aylarında artan yoğunluk nedeniyle midye çiftliklerinin nüfustan korunması için çareler üretmesi gerektiğine işaret etti.
Raporda ayrıca, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi´ne (BASKİ), midye çiftlikleri ruhsat alanlarının kıyı kesimindeki yerleşim bölgelerinde, özellikle yoğunluğun yaşandığı yaz aylarında artan nüfus ile birlikte ruhsat alanını etkileyecek şekilde bir deşarj hattının bulunup bulunmadığı konusunda görüş alınmasını istedi.

Haber Merkezi



gürcan yayıkçı
5.08.2017 11:40:16
2-3 firma para kazanıcak diye denizlerimizin bu çirkin görüntüye dönüşmesi çok elem verici bir durum. Erdek ten bir tane insanın açıp işletmediği bu çirkinlik biran önce kaldırılmalıdır. En basiti o plastik tankların denize verdiği zarar gözardı edilmemelidir.

  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli