Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Belediyeden öğrencilere kaldırım hizmeti

Belediyeden öğrencilere kaldırım hizmeti

Erdek Zeytinli Mahallesinde hizmet veren Atatürk İlköğretim Okuluna geliş-gidişi sağlayan Şen Bayır Sokağa Erdek Belediyesi tarafından kaldırım yapılıyor.

Erdek Zeytinli Mahallesi`nde hizmet veren Atatürk İlköğretim Okulu`na geliş-gidişi sağlayan Şen Bayır Sokağa Erdek Belediyesi tarafından kaldırım yapılıyor.

Atatürk İlköğretim Okulu`nda eğitim-öğretim gören çocukların sahil bölümünde ikamet edenlerin okula gidiş ve gelişlerinde kullandığı Şen Bayır Sokakta kaldırım olmaması, öğrencilerin güvenliğini tehdit etmeye başlayınca mahalle muhtarı konuyu Erdek Belediyesi`ne aktardı.

Muhtarlığın kendilerine aktardığı sorunu yerinde inceleyen belediye yetkilileri, muhtarlığın talebini haklı bularak, zaman kaybetmeden, kaldırımı bulunmayan Şen Bayır sokağa 150 metre uzunluğunda kaldırım yapmaya başladı.

Hafta başından bu yana devam eden kaldırım çalışmalarını yerinde takip eden Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, "Zeytinli Mahallesi`nin en yüksek noktasında eğitim veren Atatürk İlköğretim Okulu`nda okuyan çocuklarımızdan, deniz sahiline yakın yerde ikamet edenlerin yoğunluklu olarak kullandığı Şen Bayır sokakta kaldırım olmaması yüzünden, çocuklarımız mecburen yolun ortasını kullanıp, can güvenlikleri açısından tehdit oluşturuyordu. Okula gidiş-geliş saatlerinde araç trafiğinin her geçen gün artış göstermesi üzerine Şen Bayır Sokağa kaldırım yapılması talebini Erdek Belediyesi`ne aktardık" dedi.

Konunun belediye ye aktarılmasından bir hafta sonra, Erdek Belediyesi Fen İşleri Ekiplerince Şen Bayır Sokakta kaldırım çalışmalarına başlandığını kaydeden Aydın, "Çocuklarımızın can güvenliği açısından çok önemli olan böyle bir eksikliği giderme açısından hassasiyet gösteren Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`a teşekkür ediyorum" dedi.

Muhtar Aydın, edindiği son bilgiye göre 2011 yılında, Zeytinli Mahallesi sınırları içersinde bulunan, belediye tarafından spor alanı olarak ayrılan boş bir alana, mahalle çocuklarının kullanabileceği çok güzel bir spor tesisi yapılacağını, bu tesis için gerekli ödeneğin ayrıldığının kendisine bildirildiğini belirtti.

Zeytinli Mahallesi`ne, spor tesisi yapılması için mahallede uygun bir alanı spor alanı olarak ayıran Erdek Belediyesi`ne, tesisin yapılması için ödeneğin ayrılmasında emeği geçen Erdek Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı aynı zamanda Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız ve birlik yönetim kurulu üyelerine teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Muhtar Aydın, yerel yöneticilerin gayretleriyle Zeytinli Mahallesi`nin ilçede örnek bir mahalle olacağını ileri sürdü.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli