Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Belediyeden yoğun yıkım mesaisi

Belediyeden yoğun yıkım mesaisi

Edremit Belediyesi tarafından, ilçedeki metruk binaların yıkımına başlandı.

Edremit Belediyesi tarafından, ilçedeki metruk binaların yıkımına başlandı.
Edremit’te çevreye tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yapıların yıkımı Edremit Tuzcumurat Mahallesi’nde üç evin yıkılmasıyla başladı.
Edremit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından Tuzcumurat Mahallesi Hamdibey Caddesi 263. Sokak’ta Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından, şikayetlere neden olan 3 adet kullanılmayan eski ev iş makineleri ile yıkıldı. Zabıta ekipleri de herhangi olumsuz bir duruma karşı hazır bulundu. Edremit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nden 3194 Sayılı İmar Kanunu`nun 39. Maddesi uyarınca harabe olan yapılar için yıkım kararı alındığı ve bu kapsamda mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline gelen harabe evlerin yıkımının devam edeceği bildirildi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “İlçemiz metruk yapılardan arındıkça, hem yurttaşlarımız rahat nefes alacak hem de görüntü kirliliğinin önüne geçilecek. Vatandaşımızın huzurunu ve güvenliğini öncelikli olarak görüyoruz. Onun için ilk aşamada 3 kullanılmayan yapı ekiplerimiz tarafından yıkıldı. Bunun yanında ekiplerimizin diğer metruk yapılar ile ilgili çalışmaları devam ediyor” dedi.
Kaçak baraka ve izinsiz işgallere son verildi
Edremit Zeytinli Mahallesi çay kenarındaki izin yapılan barakalar yıkılırken, çay kenarındaki işgallere de son verildi.
Zeytinli Mahallesi’nde çay kenarında kaçak olarak yapılan çardak, baraka ve bahçeler Edremit Belediyesi ekipleri tarafından kaldırıldı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, vatandaşın ortak kullanım alanını işgal eden unsurların kaldırılarak tekrar vatandaşın kullanımına açıldığını söyledi.
Edremit Belediyesi ile Devlet Su İşleri ve Liman Başkanlığı’nın ortak çalışması ile tekne bağlama gerekçesi ile izinsiz olarak yapılan zamanla baraka, çardak ve sebze meyve bahçelerine dönüşmeye başlayan alanda Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ile Fen İşleri ve Zabıta ekiplerinin gözetiminde yıkım yapıldı.
Önceden yapılan uyarıya göre bazı vatandaşlar kendileri kaldırırken uyarıya rağmen kaldırmak istenilmeyen baraka, çardak ve bahçe çitleri iş makineleri ile yıkılarak çay kenarları temizlendi.
Başkan Saka, vatandaşların ortak kullanım alanlarının özel şahıslar tarafından kullanılmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini belirterek, “Zeytinli Mahallemizde ki çay kenarlarında izinsiz olarak yapılan ve şikayet konusu olan bu alanların kaldırılması için öncelikle gerekli uyarılar yapılarak süre tanındı. Ancak uyarılara rağmen verilen süre içerisinde kaldırılmayan baraka, çardak benzeri yerler ekiplerimiz ve iş makineleri ile yıkıldı. Park ve bahçeler Müdürlüğümüz tarafından gerekli düzenlemeler yapılarak yeniden vatandaşlarımızın ortak kullanımına açılacak.” dedi.



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu