Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Belediyenin aşırı borç yüküne rağmen çalışıyoruz

Belediyenin aşırı borç yüküne rağmen çalışıyoruz

Erdekin yaz aylarına girmesi ile ilçe nüfusunda kış ve yaz aylarında yaşanan artış farkı sorunları da beraberinde getiriyor

Erdek`in yaz aylarına girmesi ile ilçe nüfusunda kış ve yaz aylarında yaşanan artış farkı sorunları da beraberinde getiriyor 
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, kış aylarında 25 bin nüfusun ikamet ettiği Erdek`te yaz aylarında bu rakamın 100 binlere yükselmesine karşın iyi çalıştıklarını söyleyip,, ancak belediyenin geçmiş dönemden çok ağır bir borç yükü altında olması nedeniyle yaşanan mali sorunlardan dolayı almak zorunda kaldığı ekonomik önlemlere rağmen iyi hizmet verdiklerini ileri sürdü.
Erdek Doğuş Gazetesi`nin 17 Temmuz 2012 tarihinde yayınladığı "Dört Gündür Çöpler Toplanmıyor" başlıklı habere, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`dan cevap geldi. 
Hüseyin Aysan yaptığı yazılı açıklamada "Erdek Doğuş Gazetesi yine karalama kampanyalarına alet olmaya devam ediyor. Yine araştırıp soruşturmadan yalan yanlış haberleri sayfalarına taşıyor. Gazetenin sözde haberine konu olan Sahil Mahallesi 41 no`lu sokak ve çevresinde bulunan site yöneticilerinin defalarca kez gerek beni, gerekse beyaz masamızı arayarak yaptıkları ihbarlar insanı şaşkına çevirecek niteliktedir" dedi.
O çevrede pansiyonculuk işi ile ilgilenen, bir süre önce CHP Erdek Gençlik Kolları Başkanlığı yapan, Sahil Mahallesi Muhtarına yardımcı olan, Doğuş Gazetesi`nde köşe yazıları yazan Güven Özbek, bunca meşguliyetinden arta kalan zamanını çöp konteynırlarındaki çöpleri dağıtıp resimlemeye ve yukarıda adı geçen gazeteye haber yapmaya ayırdığını işaret eden Aysan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Düşündürücü olan ise bu kadar sosyal, duyarlı izlenimi yaratmaya çalışan bu arkadaşın, sırf bana karşı oluşturmaya çalıştığı karalama kampanyasını, akla mantığa sığmayacak şekilde yürütmeye çalışmasıdır. Güneşin altında güç şartlarda çalışan Erdek Belediyesi temizlik işleri çalışanlarının emeğine ve çevrede yaşayan onca vatandaşın sokağını kirleterek, insanların gözleri önünde yaptığı bu çirkin, asılsız ve gereksiz tutumu şiddetle kınıyorum. 
Malum gazeteye gelince tek kişilik düzmece haberi getiren arkadaşımızı dinledikten sonra dönüp çevre bina ve sitelerin yöneticileri ile, benimle konuşmaya dahi lüzum görmeden sözde haberi sayfasına taşıyacak kadar ileri gitmesi akıllara zarar bir durumdur, zira üç yada dört kişinin kasti olarak yaptığı bir eylem haber değildir!...
Gazeteyi okuduktan onların yapması gereken araştırmayı yine ben yaptım, bizzat çevredeki site yöneticilerini ziyaret edip görüşlerini aldım buradan değerli site yöneticilerimizin görüşlerini şimdi aynen aktarıyorum, habere konu olan bölgede böyle bir sorunla yaşamadıkları, hizmetlerimizden memnun kaldıkları ve kasti olarak çöplerin dağıtıldıklarına şahit oldukları yönündedir.
Tek gerçek var ki, biz gece gündüz karış karış Erdek`imizi dolaşıyoruz, ben ve ekibim özellikle temizlikle ilgili nerede bir sorun varsa anında temizlik işlerine haber verip, sonra da işin yapılıp yapılmadığını denetliyoruz. Ayrıca vatandaşlarımız mesai saatleri içinde Beyaz Masa`yı arayarak (0 266 835 12 95) temizlik ve her konuda ihbarda bulunuyorlar, bizlerin gözünden kaçan her türlü eksikliği gidermek için yardımcı oluyorlar. Tüm ihbarlar ise anında ilgili birimlere aktarılarak gerekli eksiklikler tamamlanması sağlanıyor. Bizzat kendim her gün düzenli Erdek`i dolaşarak gerekli kontrolleri yapıyorum. Vatandaşlarımız ile bir araya gelerek isteklerini, öneri ve şikâyetlerini birim amirlerim ile birlikte dinliyor ve anında çözüme kavuşturuyorum.
Çünkü benim için tüm mahallerimiz aynı biçimde hizmeti, temizliği ve düzeni hak ediyor. Hiç birini birbirinden ayrı tutmadan içinde bulunduğumuz maddi sıkıntılara ve kısıtlı personelimize rağmen her yere hizmet götürmeye dikkat ediyor, özel çaba harcıyoruz. Buradan özveri ile gece gündüz çalışan Belediyemiz personeline de teşekkür ediyorum.
Gazetenin sayfalarına taşıdığı bölge, yani Çuğra Bölgesi gidiş dönüş yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi kapsamaktadır. Bu bölgede yaklaşık 150 adet çöp konteynırı bulunmaktadır. Bu bölgeye tahsis ettiğimiz aracımız sabah 06.00 ile 00.00 arasında düzenli çöp alımı yapmaktadır. Yaz aylarında nüfusun büyük çoğunluğunun bölgede ikamet etmesi, turistik tesislerin burada olması, ayrıca günü birlik tatilcilerin de gelmesi buradaki çöp yoğunluğunun artmasına neden olmaktadır. Ayrıca konteynırlara atılan büyük kutu, ambalaj atıkları konteynırların dolmasına neden olmakta. Aracın aynı noktaya yeniden dönmesine kadar geçen sürede çöp yoğunluğunu arttırmaktadır. Geçtiğimiz hafta tüm mahallelerime yeni kapakları olan her bir numaralandırılmış çöp konteynırları yerleştirdik. Buradan vatandaşlarımızı da duyarlı olmaya davet ediyorum, koli kutu vb ambalajları çöpe atmadan önce rüzgârın ve diğer etkenlerin dağıtmaması için gerekli önlemleri alarak konteynıra bırakmaklarıdır. Birlikte alacağımız önlemlerle Erdek`imizin sokakları daha temiz olacaktır.
Malum Belediye Başkanı`nın bazı kişilere ceza vermek için 30 gün çöplerinin aldırmadığı, çevrede çöp dağlarının oluştuğu, çöplerin kurtlandığı başta Çuğra ve tüm mahallelerimizde, yönetimim süresince hiçbir zaman, çöpler 4 gün kalmamıştır. Yetersiz personel ve yoğunluk nedeni ile gecikmeler olsa da, aynı gün içinde muhakkak alınmaktadır. Sözde habere konu olan yerler ara sokak olması ve aşırı yoğunluk nedeni ile gözden kaçmış olabilir. Böyle durumlarda vatandaşlarımızdan ricam hemen Beyaz Masayı (0266 835 12 95) aramalarıdır.
Buradan taraflı ve karalama amaçlı sözde haberi sayfalarına taşıyan gazeteye ve Sahil Mahallesi`ne Çuğra`ya gereken özeni göstermediğimi ileri süren bir takım çevrelere sesleniyorum. Bana yaptığınız her zarar verici hareket Erdek Halkına verilmiş zarardan başka bir şey değildir. Bırakın sıcağın altında çalışan temizlik işçimiz görevini yapsın, kasıtlı olarak çöpler alındıktan sonra kapınızın önüne saçtığınız her çöp, o çevreye verilecek hizmetin gecikmesine neden olacaktır. Bir takım çevrelere kişilere yaranmak adına Erdek`e zarar vermeyi bırakın, vatandaşın huzurunu bozmayın."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı