Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Belediyenin bütçe maratonu sürüyor

Belediyenin bütçe maratonu sürüyor

Erdek Belediye Meclisinin 2010 yılı Kasım ayı toplantısı Çarşamba günü yapıldı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysanın başkanlığında toplanan meclis toplantısında CHPden 9 üye ile AK Partili 6 üyenin tamamı hazır bulundu.

Erdek Belediye Meclisinin 2010 yılı Kasım ayı toplantısı Çarşamba günü yapıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan meclis toplantısında CHP`den 9 üye ile AK Partili 6 üyenin tamamı hazır bulundu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığındaki toplantı belediye meclis salonunda düzenlendi.
Toplantıyı açan Başkan Aysan, üyelere hitaben yaptığı konuşmada gündemde üç maddenin bulunduğunu söyleyip, ek gündem maddesinin olup olmadığını sordu.
CHP`li meclis üyesi Fatih Payal, söz alıp gündeme alınması için iki önergeyi başkana sundu.
Oturumu yöneten belediye başkanı Aysan, CHP`li meclis üyesi Payal`ın iki önergesini inceledikten sonra, önergelerde imza bulunmadığını belirtip, bu önergeleri kimin verdiği sorusu yönelterek, üzerinde imza bulunmayan önergelerin meclis gündemine alınmasının imkansız olduğunu hatırlattı.
Başkan Aysan`ın bu açıklaması sonrası Payal, ek gündeme alınmasını istediği imzasız önergeleri geri çekti.
Toplantıda 3 maddenin görüşülüp tartışıldığı mecliste ilk gündem konusu, Erdek Atatürk Mahallesi sınırları içersinde yer alan bir kayıtlı taşınmazın sahiplerine, yoldan ihdas edilen parselin satışının yapılabilmesi için, Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Belediye Encümenine satış yetki kararının verilmesini istedi. Başkanın bu isteği üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesi, Erdek Belediyesi`nin 2011 yılı bütçesinin belirlenmesiydi.
Belediye Mali Hizmetler Müdürü, belediyenin 2011 yılına ait tahmini bütçesiyle ilgili ön bilgilendirmede bulunup, Erdek Belediyesi`nin 2011 yılına ait bütçesinin 28 milyon 500 bin lira olarak tespit edildiğini rakamlarla anlattı.
Yapılan oylamada, Erdek Belediyesi`nin 2011 yılına ait hazırlık bütçesinin detaylı olarak incelenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu`na gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin sonuncu maddesi, Erdek Belediyesi`nin 2011 yılı gelirler tarifesinin görüşülmesiydi.
Bu konunun da, detaylı olarak görüşülmek üzere Plan ve Bütçe komisyonuna gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından, Erdek Belediye bütçesinin görüşülüp karara bağlanması beklenen bir sonraki meclis toplantısının hangi tarihte yapılması yönünde AK parti ve CHP grubu arasında farklı tarihler ortaya atıldı.
AK Parti gurubu belediye bütçesinin kabulü için Plan ve Bütçe Komisyonunun çalışmalarını kısa sürede bitirip, komisyonca hazırlanan raporun meclise sunulmasını isterken, CHP gurubu ise, komisyon çalışmalarının kısa sürede tamamlanmasının zorluğuna dikkat çekip, bir sonraki toplantının 22 Kasım 2010 tarihinden önce yapılmasının zor olacağını ileri sürdü.
AK Partili üye Selçuk Acu, bütçenin komisyonda kısa sürede incelenip, meclise sunulmasını isterken, gerekirse hafta sonları ve bayram tatilinde de AK Parti gurubu olarak çalışabilecekleri mesajını verip, bir sonraki toplantının yakın bir zamanda olmasını dile getirdi. Acu`nun görüşüne AK partili üyelerden Melek Decan Erarslan ve Halil Aydöner`de katıldı.
Plan ve Bütçe Komisyonunda görev alan Komisyon Başkanı CHP`li meclis üyesi Sedat Ülgay, yeni bütçenin ve gelirler tarifesinin incelenebilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderilen her iki konunun, 11-12 Kasım tarihine kadar yetişmesinin zorluğuna dikkat çekip komisyon olarak kendilerine zaman tanınmasını istedi. CHP`li üyelerden M. Ali Kılıç ve Burhan Karışık`ta, Ülgay`ın görüşüne katıldıklarını kaydetti.
Belediye meclis üyeliği yanında, serbest muhasebeci ve mali müşavirlik görevi yaptığını, Kasım ayında geçici vergilerin belirlenmesi gibi kendi işyerini yoğun bir iş temposu beklediğini meclis üyeleriyle paylaşan Ülgay, Plan ve Bütçe Komisyon çalışmalarının 12 Kasım`a kadar bitirilmesinin imkansız olduğunu yineleyip, 5393 Sayılı Belediye Kanunu`na göre önlerinde 20 günlük gibi uzun bir süre olduğunu, bir sonraki meclis toplantı süresinin 22 Kasım 2010 günü olmasının uygun bir tarih olabileceğini aktardı.
Bir sonraki meclis toplantısı 11-12 Kasım`da mı?, yoksa 22 Kasım`da mı? toplansın yönünde ortaya konulan farklı görüşlerin ardından oturumu yönetin Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, belediye meclisinin bütçe kabulünün son tarihi olan 23 Kasım 2010 tarihinden bir gün önce, 22 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 14:00`te toplanmasına karar verip toplantıyı bitirdi.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli