Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belediyenin son meclisi toplandı

Belediyenin son meclisi toplandı

30 Mart mahalli seçimlerine sayılı günler kala Erdek Belediye Meclisinin son toplantısı dün toplandı.

30 Mart mahalli seçimlerine sayılı günler kala Erdek Belediye Meclisinin son toplantısı dün toplandı.
Toplantıda, 5 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
İlk toplantısını Nisan 2009 ayında gerçekleştiren Erdek Belediye Meclisi dün yerel seçimlerden önce son kez toplandı. 5 yıl boyunca her ayın ilk Çarşamba günü toplanan mecliste 5 sene sonra son meclis toplantısı Perşembe günü (dün) yapıldı.
Hüseyin Aysan`ın başkanlığında toplanan Erdek Belediye meclisinde dün güzel görüntüler vardı. 5 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Belediye Başkanı Hüseyin Aysan CHP grubuna hayırlı, kazasız ve belasız seçim temennisinde bulundu.
Dün saat 11.00`de Erdek Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen son meclis toplantısına CHP grubundan Levent Karabacak, Nimet Kalafat, Mehmet Ali Kılıç, Çetin Gül ve Burhan Karışık katılırken, AK Parti grubundan Halil Aydöner ile Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Enver Damar`ın yerine Hasan Gözaydın katıldı.
Gündemin ilk maddesi, Halitpaşa Mahallesinde bulunan bir parselin imar planında plan tadilatı yapılmasıydı. Bu madde oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.
Gündemin ikinci maddesi, Alaattin Mahallesinde kayıtlı bir taşınmazın bulunduğu alanda imar planı gereği oluşan yoldan ihdas parçalarının satışının yapılabilmesi için, Erdek Belediyesi Encümenine ve Belediye Başkanına oy birliği ile yetki verildi.
Gündemin üçüncü maddesinde, 11,5 yıllık imar plan programı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.                     
 Gündemin dördüncü maddesi olan Atatürk Mahallesinde kayıtlı taşınmazın bulunduğu alanda plan tadilatı konusu hakkında görüşülürken oy birliği ile imar komisyon raporu doğrultusunda karar alındı. Gündemin beşinci ve son maddesi olan 2464 sayılı Belediye Gelirler Kanunun 15. 21. 56. 60. ve 84. maddelerinde değişiklik yapılması hakkındaydı. Bu madde de oy birliği ile kabul edilirken Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan mecliste görüşülecek başka bir konunun kalmadığını söyleyip Mart 2014 ayı meclis toplantısını kapattı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli