Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Belediyeye, avans su yükleme sistemi kuruldu

Belediyeye, avans su yükleme sistemi kuruldu

İlçede, Akıllı Su Sayacı kullanan abonelere kolaylık olması için avans yükleme sistemi uygulaması hayata sokuldu. Erdekte, akıllı su sayacı kullanan su abonelerine belediye tarafından avans yükleme sistemi kolaylığı getirildi.

İlçede, Akıllı Su Sayacı kullanan abonelere kolaylık olması için avans yükleme sistemi uygulaması hayata sokuldu.
Erdek`te, akıllı su sayacı kullanan su abonelerine belediye tarafından avans yükleme sistemi kolaylığı getirildi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçede akıllı su sayacı kullanan abonelerin artması üzerine `Akıllı Sayaç Avans Ödeme Cihazı` kurarak abonelerin işlerini kolaylaştırdıklarını söyledi.
Belediye hizmet binası içersine kurulan sistemle mesai saatleri dışında veya hafta sonlarında susuz kalan abonelerin mağduriyetlerinin giderilmesini amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, "İlçemizde akıllı su sayacı kullanımı artmıştır. Akıllı sayaç kullanan abonelerimizin mesai sonu veya hafta sonu susuz kalmasını önlemek amacıyla belediye hizmet binası giriş katına `Akıllı Sayaç Avans Ödeme Cihazı` yerleştirerek halkımızın hizmetine sunduk. Abonelerimiz akıllı su sayaçlarının su yükleme kartlarını yanlarında getirerek makineden belediyemizin belirlediği miktarda avans su alabilecekler. 24 saat kesintisiz çalışacak ve kullanımı gayet kolay olan bu yükleme cihazı sayesinde halkımızın kesintisiz su ihtiyacını karşılamış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Vatandaşların hayatını kolaylaştıran bu gibi hizmetlerimiz devam edecektir" dedi.
Su İşletme Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"2012 yılından itibaren abonelik yaptıran ve ELEKTROMED marka Akıllı Su Sayacı kullanan vatandaşların hafta sonu ve mesai saatleri dışında suları bittiğinde Erdek Belediyesi Hizmet Binasının girişine kurulan cihazdan dijital su kullanım kartlarına avans olarak 3 ton su yükleyerek, acil ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar. Belediyemizin su veznesinden Dijital Su Kullanım Kartlarına ilk su yüklemelerinde, avans olarak aldıkları 3 ton suyun ücreti tahsil edildikten sonra, su yükleme işlemi gerçekleştirebilecekler. ELEKTROMED marka akıllı su sayacı kullanan aboneleri Avans Su Cihazını tekrar kullanabilmeleri için kullandıkları avans suyun ücretini ödemeleri gerekiyor. Akıllı su sayacı ile su ücreti % 30 daha ucuz olup, 2012 Yılından önce akıllı sayaç kullanımına başlayan ve EAS Marka Sayaç kullanan vatandaşlarımız şimdilik Avans Su Kullanım Cihazından faydalanmayacaklar. Bu uygulamadan onların da faydalanabilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmıştır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı