Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Belediyeye borç ödemeleri için 734 kişi başvurdu

Belediyeye borç ödemeleri için 734 kişi başvurdu

Erdek Belediyesine halk arasında Torba Yasası olarak bilinen Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ve Kanun Hükmünde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun yürürlüğe girmesi ile birlikte düne kadar borç ödemesi için 734...

Erdek Belediyesi`ne halk arasında `Torba Yasası` olarak bilinen `Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ve Kanun Hükmünde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun` yürürlüğe girmesi ile birlikte düne kadar borç ödemesi için 734 başvuruda bulunuldu.
Yaklaşık 7 milyon lira civarında vatandaşlardan alacağı olduğu bildirilen Erdek Belediyesi`ne borç yapılandırmasında bulunan 734 kişinin taksitlendirme yaptığı rakamın 1 milyon 256 bin 695 liraya ulaştığı, 106 bin 629 liranın ise belediye tarafından tahsil edildiği öğrenildi.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, borçluların son başvuru tarihi olan 2 Mayıs tarihine kalmadan belediyeye başvurmalarını istedi. Aysan, borçların yapılandırılmasının önemli bir fırsat olduğunu kaydedip "Mükelleflerimizin son günlere kalmadan belediyeye gelmesini bekliyoruz" dedi. Torba Yasasına ilişkin başvuru ve ödeme şartlarını belirleyen Erdek Belediyesi`nde yasa kapsamı içinde her türlü vergi, kira, su alacakları, ücretler gibi borçlanmalara yönelik işlemler devam ediyor.
Bunun için öncelikli olarak Erdek Belediyesi`nde `Torba Yasası`ndan yararlanmak isteyenler için ayrı bir servis oluşturuldu. Vatandaşlar sadece tek bir servisten işlemleri gerçekleştirebiliyor. İşlemlerin hızlandırılması ve kolaylaştırılması için Erdek Belediyesi tarafından müracaat matbu dilekçeleri hazır olup, borçlarını yeniden yapılandırılmasını talep edecek olan vatandaşlar bizzat müracaat ederek belediye tarafından hazırlanan matbu dilekçeler ile başvuruyor. Bilindiği gibi; Yasa gereği son başvuru tarihi 2 Mayıs 2011. Borçlarının tamamını peşin ödemek isteyenler için kısa adı TEFE olan Tüketici Eşya Fiyatları Endeksi ile ÜFE ( Üretici Fiyatları Endeksi)`ne göre borç düzenlemesi yapılıyor. Taksitle borçlanma talebinde ise 6-9-12 ve 18 taksit tutarları seçenek olarak sunuluyor. Her taksit tutarı arasında süre ise iki ay olarak belirlendi. Böylelikle borç yapılandırması 3 yıla yayılabilecek. Taksitli ödemelerde kat sayılara göre düzenleme yapılacak. Taksitli seçenekle ödeme yapmak isteyen vatandaşların ilk taksit ödeme süresi 31 Mayıs 2011 olarak belirlendi.
Haber : Tuncay ERTAN


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı