Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belgrad´ın Gezilmesi Gereken En Önemli Mekânları

Belgrad´ın Gezilmesi Gereken En Önemli Mekânları

Belgrad, Sırbistan´ın kuzeyinde yer alan çok önemli bir şehirdir. Turistik gezi yapanların uğrak yeri olmayı başaran Belgrad, Sava ve Tuna nehirlerinin birleşim noktasında bulunur.

Belgrad, Sırbistan´ın kuzeyinde yer alan çok önemli bir şehirdir. Turistik gezi yapanların uğrak yeri olmayı başaran Belgrad, Sava ve Tuna nehirlerinin birleşim noktasında bulunur. Belgrad´da konaklamak için birçok seçenek mevcut. Herkesin bütçesine uygun konaklama lokasyonları bulunan Belgrad´ı, rehber eşliğinde gezmek, tarihini yakından tanıyabilmek için daha faydalı olur. Peki Belgrad´ta muhakkak gezilmesi gereken yerler nerelerdir? Belgrad´ın en sevilen mekânları hangileridir? İşte, Belgrad seyahati planlayanların mutlaka ziyaret etmeleri gereken en önemli yerler?

 

Belgrad´ın Gezilip Görülmesi Gereken En Güzide Yerleri

1. Kalemegdan (Kale Meydan): Kalemegdan, Belgrad denildiği zaman akla ilk gelen lokasyonlardan biridir. 53 hektarlık bir alana sahip olan bu kalenin altında Atilla´nın mezarının bulunduğuna inanılır. Günümüzde de şehrin en popüler noktası olarak anılan Kale Meydanı içerisinde galeriler, müzeler, parklar ve anıtlar yer alır. Şehrin alabildiğine görüldüğü bu alan, müthiş bir Belgrad manzarası sunar. Yeni Belgrad, Sava ve Tuna nehirlerinin görülebildiği Kalemegdan´da hayvanat bahçesi de bulunur. Kalenin iç kısmına girildiğinde de Roma Kuyusu, Saat Kulesi, Nobojsa Kulesi ve Büyük Cephanelik muhakkak görülmesi gereken ziyaret yerlerindendir. İstanbul´da yer alan Belgrad Ormanı da ismini buradan almıştır. Belgrad Kalesi, Osmanlı döneminde ele geçirilmiştir. Ve kalenin çevresinde yaşayan Ortadokslar, İstanbul´da yeni bir köye göç etmişler. Böylelikle o bölgeye Belgrad Ormanı ismi verilmiştir.

 

2. Skadarlija: Eski tarihinde derme çatma çadırlarıyla anılan Skadarlija, günümüzde modern görünümüyle Belgrad´ın bohem havasını yansıtan mekânlarından biri olmayı başarıyor. Yerleşim bölgesi halindeki Skadarlija, daha çok bölgenin müzik kültürünü tanımak, sanat galerilerini gezmek ve Sırf mutfağının enfes lezzetleriyle tanışmak isteyenlerin uğrak yeridir. Belgrad kültürüyle yakından tanışmak isteyenlerin mutlaka burayı gezmesi gerekir. Stefan Sremac ve Toma Azravkovic gibi şehrin önemli sanatçılarının da burada yaşadığı bilinir. Kültürel zenginliklerin iliştirildiği cadde ve sokaklara sahip olan Skadarlija, 400 metre uzunluğundaki caddesiyle ünlüdür. Günün her vaktinde canlılığını koruyan bu cadde, Arnavut kaldırımıyla kaplıdır.

 

3. Ada Ciganlija: Kalabalıktan uzak, sakin bir gezi hayali kuranlar için Ada Ciganlija
Belgrad´daki en doğru adres! Belgrad´ın merkezinden yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta yer alan bu bölge, ağaçlarla kaplıdır. Karaağaç ve meşelerle çevrili olan Ada Ciganlija, farklı türlerden oluşan hayvanlara da ev sahipliği yapıyor. Plajın da bulunduğu bu bölge, oranın halkı tarafından ?Belgrad´ın deniz kıyısı? olarak da anılıyor. Özellikle yaz aylarında büyük ziyaret alan Ada Ciganlija, su sporları seçenekleriyle de adından sıkça söz ettiriyor.

 

4. Nikola Tesla Müzesi: Sırp asıllı olan Nikola Tesla, alternatif akımın mucididir. Nikola Tesla Müzesi de, Yugoslavya Hükümeti´nin talebi doğrultusunda 1952 yılında kurulmuş ve ziyarete açılmıştır.

Müzede yer alan teknik dokümanlar ve eşyalar, Nikola Tesla´nın vasiyet etmesiyle yeğeni Sava Kosanovic tarafından ABD´ye getirilmiştir. Müzede, Tesla´nın hayatının ve çalışmalarının anlatıldığı kitap ve dokümanların yanı sıra, interaktif gösterimler de mevcut. Bu müze, Tesla´nın teknolojiye olan katkılarını ispatlayan göz kamaştırıcı bir müzedir. Dokümanlar ve gösteriler sayesinde Nikola Tesla´nın bilim dünyasına olan katkılarına hayranlıkla şahitlik edebilirsiniz.

 

5. Sırbistan Ulusal Müzesi: Resim tutkunlarının muhakkak gezmesi gereken müzelerin başında Sırbistan Ulusal Müzesi yer alır. Yugoslavya zamanında yetişen pek çok ressamın eserlerinin yer aldığı bu müze, ünüyle dünyanın her tarafında adından söz ettirir. 1844 yılında inşâ edilen müze, ülkenin en eski müzesi olma özelliğine sahiptir. Cumhuriyet Meydanı tarafından ana girişi bulunan Sırbistan Ulusal Müzesi´nde 34 koleksiyon 4 ana kategoriye ayrılmıştır. Arkeoloji alanındaki eserlerde Antik Yunan, Antik Roma, Mısır ve Kelt dönemine dayanan birçok obje yer alır. Orta Çağ dönemine ait birçok nesnenin de sergilendiği müzede, üç yüz binin üzerinde mühür, yüzük ve para gibi eşyalar bulunur.

 

Sırbistan´ın birbirinden güzel bu mekânlarını gezmek isteyenler, uygun fiyatlı uçak bileti hakkında flypgs.com internet adresinden bilgi alabilirler.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli