Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Bel-İş Sendikası Başkanı Özden:

Bel-İş Sendikası Başkanı Özden:

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur'un öncülüğünde güzel çalışmalar olacak”

Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ile göreve gelen tüm belediye başkanlarını tebrik edip görevlerinde başarılar diledi.
Özden, belediyeciliğin zor bir görev olduğunu başta Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere diğer ilçe başkanlarının da güzel hizmetlere imza atacaklarına inandıklarını belirtti.
Balıkesir'de belediyelerde yetkili sendika olan ve her geçen gün gücüne güç katan 2380 üyeye sahip Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Özden, sendika olarak kavgacı değil, yapıcı olduklarını ve her zaman uzlaşmadan yana davranış sergilediklerini belirterek belediye başkanları ile birlikte güzel çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.
Balıkesir'de Belediye-İş Sendikası'nın büyük bir aile olarak hizmet verdiğini dile getiren Özden, başkanlara hayırlı olsun temennisinde bulunduktan sonra, Soma faciası ve gündemde olan taşeron sistemi ile ilgili düşüncelerini aktardı.
Belediyelerin doğumdan ölüme kadar hizmet verdiğini, belediyeciliğin zor bir görev olduğuna vurgu yapan Özden, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve ekibinin Balıkesir'e güzel hizmetler yapacağına inandıklarını, Balıkesir'in büyümesi, gelişmesi ve güzelleşmesi anlamında Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı önemli adımların şehre güzel yansıması olacağını dile getirdi.
Tüm Türkiye'yi yasa boğan maden faciası ile ilgili yasa boğulduklarını ifade eden Özden Soma`da ve ülkemizin birçok yerinde yaşanan maden kazalarının temel nedeni, milyonlarca işçinin açlıkla ve işsizlikle tehdit edilerek, kölelik koşullarında denetimsiz çalıştırılmasıdır. Tek gayeleri, çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlamak, sofralarına bir lokma ekmek koymak olan ve yerin metrelerce altında ekmeğini taştan çıkaran Soma maden emekçilerinin yaşadığı bu faciada hayatını kaybeden emekçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Ülkemizin başı sağ olsun” dedi.
Taşeronlaşma konusuna da değinen Özden, hükümetin taşeronlaşma ve esnekleştirmenin ortadan kaldırılması konusunda milyonlarca işçiyi köleleştiren, örgütsüzleştiren taşeron düzenini derhal kaldırmasını istedi.
İnsan onuruna yaraşır bir çalışma ortamı yaratılması ve iş kazalarının önlenmesi için en önemli çözüm, taşeronlaştırmanın, örgütlenmenin ve toplu sözleşmenin önündeki tüm fiili ve yasal engellerin kaldırılmasını isteyen Özden, Belediye-İş olarak tüm sendika ve konfederasyonları, taşeronun derhal ortadan kaldırılması için ortak ve kararlı bir tavır sergilemeye davet etti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli