Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Belkıs Mahallesi, sorunsuz

Belkıs Mahallesi, sorunsuz

Erdek´e bağlı Belkıs kırsal mahallesinin muhtarı Hasan Gedik, mahallelerinin önemli hiçbir sorununun bulunmadığını belirtti.

Erdek´e bağlı Belkıs kırsal mahallesinin muhtarı Hasan Gedik, mahallelerinin önemli hiçbir sorununun bulunmadığını belirtti.
Belkıs´ın köy olarak 1956 yılında, Yukarı Yapıcı köyünden ayrılarak kurulduğuna dikkati çeken Gedik, şunları söyledi:
?Selanik göçmeni bir köyüz. Şu anda, 116 hanede, 286 nüfusumuz var. Üçüncü derece sit alanındayız. Planlı yapılan bir kırsal mahalleyiz. Elektrik, su ve kanalizasyonumuz var. Eski yıllarda, köy tüzel kişiliği durumundayken 186 metre derinliğinde açtığımız artezyen kuyumuzdan, 130 metreden su alarak, kullanıyoruz. Depolarımıza aldığımız suyumuz içme suyu ruhsatlı. Hatta ihtiyacı olduğunda, ?Düzler´ bölgesine de veriyoruz. Ayrıca Kapıdağ´dan gelen kaynak sularımız da bulunuyor. Mahallemizde çarpık yapılaşma yok. Erdek Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin hizmetlerinden de memnunuz.?
VURAL GÖRENER´E TEŞEKKÜR
BANVİT A.Ş.´nin kurucusu Vural Görener´in Belkıs Mahallesi´ne katkılarını şükranla karşıladığını vurgulayan Muhtar Hasan Gedik, şunları aktardı:
?Vural Bey´in, mahallemizdeki sağlık ocağına, camimizin dış cephe kaplamasına, mezarlığımızın dış duvarının yapımına büyük yardımları oldu. Zaten kendisinin isteğiyle mezarlığımızda da kendisi ve ailesi için yer ayırdık. Vural Bey, sık sık mahallemizi ziyaret ederek, buradaki dostları ile sohbetler yapıyor.?
Gençlerin, mahallelerini terk etmediğini belirten Gedik, ?Gençlerimiz, genellikle Bandırma´daki işyerlerinde, fabrika ve tesislerde, eczanelerde çalışarak, her gün mahallemize gidip geliyor. Mahallemizde ayrıca 96 emekli vatandaşımız da bulunuyor? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Belkıs Mahallesi sorunsuz
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli