Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Bencilliği bırakın gençlerin önünü açın

Bencilliği bırakın gençlerin önünü açın

Bilindiği gibi EYT yasası meclisten geçti. Buna göre hemen emekli olabilecek 2,2 milyon kişinin olduğu belirtiliyor.

Bunların belirli bir bölümünün emekliye ayrılması durumunda yerlerinin doldurulması gerekecek. Bu durumda gerek kamu gerekse özel sektör yeni çalışan alımına gidecek. Böylece yeni istihdam alanları açılacak ve gençlere yeni iş fırsatları doğacak. 

Yani emekliye ayrılanların yerini gençler alacak istihdama katlı sağlanacak.  

Umarım Erdek’te de, kamu kurum ve kuruluşlar da belediye de, odalarda ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan, masasındaki bilgisayar ekranına çift gözlük ile bakan, deyim yerindeyse koltuğa kazık çakan çalışanlar bir an önce emekli olurda gençlerin önü açılır.  

İlçemizde önemli kurumlarda hala 70 yaşında ikinci emekliliği gelmiş kişiler teknolojiden uzak bir şekilde vatandaşa hizmet vermeye çalışıyor. Emekliliği dolmasına rağmen aradan yıllar geçmesine rağmen emekli olmamak için direniyorlar.

 Bırakın artık da sizden sonra gelecek olan gençlerin önünü açın. Bir nebze olsun Erdek gençliği iş imkanı bulsun. 

******************************

EYT BELEDİYE MECLİSİNİ VURUR MU?

Erdek Belediye Meclisinde de uzun yıllar bulunmuş ancak ilçemize faydası olmayan birçok isim bulunuyor. Yıllardır oturdukları koltukta ellerini indirip kaldırmaktan başka bir işe yaramayıp koltuğa kazık çakanlar bırakın artık siyaseti de gidin torun büyütün. Kızını, oğlunu, gelinini belediye de işe aldıran,  belediyenin tüm nimetlerinden faydalanan zihniyetin artık kenara çekilip, daha donanımlı daha bilgili kişilerin meclise gelmesi gerekiyor.

Yaşınızı başınızı almışsınız, hala neyin siyasetini yapıyorsunuz? Egonuzu mu tatmin ediyorsunuz? 

Bırakın bu siyaseti gençler yapsın, ilçemize gençler hizmet etsin. Sizlere gelince, büyükler olarak gençlere yönlendirici olun tecrübelerinizi aktarın. 

İş sahasında ve siyaset arenasında gençleri görmek umuduyla esen kalın… 

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı