Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

BENGİ Projesi tüm ayrıntılarıyla değerlendirildi

BENGİ Projesi tüm ayrıntılarıyla değerlendirildi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında, İlçe Kaymakamları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımı ile Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Başkanlığında, İlçe Kaymakamları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımı ile Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.
BENGİ Projesi´nin tüm ayrıntılarıyla değerlendirildiği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerince sunumların yapıldığı toplantıda konuşan Vali Yazıcı, eğitim için gerekli tüm hassasiyeti göstermeye devam edeceklerini söyledi.
Balıkesir´de eğitim-öğretimin niteliğini artırmak için yapılan çalışmaları, eğitimle ilgili sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmek, eğitim-öğretim alanında yapılan çalışmalar, eğitimin niteliği ile ilgili gelişme ve değişimlere ilişkin durum tespiti yapmak, eğitim-öğretimin niteliğini olumsuz etkileyen eksikliklerini gidermeye yönelik öneriler geliştirmek amacıyla BENGİ Projesi değerlendirme toplantısı yapıldı.
Balıkesir Öğretmenevi Orkide Salonda düzenlenen programa Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mustafa Çek, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürleri, BENGİ Projesi kapsamında ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı olarak bilgi verdiler.
İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız toplantıda yaptığı konuşmada, proje kapsamında yapılan etkinliklerde sadece başarı seviyesinin yükseltilmesinin hedeflenmediğini, başarının yanında değerler eğitimi noktasında da en üst seviyede bir başarı amaçlandığını; bu noktada okul ve kurum yöneticilerinin özverili olmaları gerektiğini vurguladı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, BENGİ Projesi´nin hazırlık aşamasında tüm paydaşların fikir ve önerilerinin alındığını, ilgili tüm yöneticilerle bu konunun enine boyuna konuşulduğunu ortaklaşa çıkan kararların uygulanması basit fakat, uygulandığı takdirde bir sinerji oluşturacağını söyledi. Kendisinin ve ilçe kaymakamlarının birinci görevinin eğitimin geliştirilmesi konusunda atılması gereken adımların uygulanması olduğunu kaydeden Vali Yazıcı, geliştirilen projelerin uygulanabilirliğinin denetlenmesinin eğitimde kalitenin yükselmesini sağlayacağını belirtti.
BENGİ´nin güzel bir proje olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Bu projeye tüm Balıkesir sahip çıktı, başarıyı sınavla da sınırlamamak lazım. Hem müzikte, hem sanatta, hem sporda kültürde, folklorda başarıyı arayan illerden bir tanesiyiz. Bu noktada idareciler olarak bize düşen görevler ve sahada öğretmenlerimize sunulan görevler var. Öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte sinerji oluşturup başarı elde etmek istiyoruz. Bu nedenle sürekli olarak okullarımızı ziyaret ediyoruz, öğretmen ve öğrencilerimizle sohbetler yapıyoruz. Birlikte hareket edilirse, başarıya giden yoldaki engeller kolay aşılır. Bizim en önemli gündemimiz eğitimdir. Hepimiz bir ekip ruhu içinde hareket edeceğiz. Sizlerle birlikte var gücümüzle çalışacağız." dedi.
Kitap okumaya büyük önem verilmesi gerektiğini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, " Okullarda okuma saatleri koyduk, bu okuma saatlerine ilçe kaymakamları başta olmak üzere ilçede görev yapan gerek asker, gerek polis, gerek eğitimci, gerek belediye başkanları da katılacak. Her hafta bir veya iki kez okullarda okuma saatlerine katılacaklar. Bunları sürekli takip edeceğim, ben de okuma saatlerine katılıyorum. Her ilçede mutlaka bütün öğrencilerimize en az bir kitap hediye edelim." dedi.
Temel hedefi; iyi, donanımlı, bilgili insan yetiştirmek olarak işaret eden Vali Yazıcı, ?Bu proje İlimiz için çok önemli sonuçlar doğuracaktır. İlimizde eğitimin kalitesini artırmak için el birliği ile çalışmaktayız.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı