Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BENGİ yolculuğu Kepsut´la devam etti

BENGİ yolculuğu Kepsut´la devam etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Kepsut Hasan Basri Çantay İmam-Hatip Ortaokulu´nu ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Kepsut Hasan Basri Çantay İmam-Hatip Ortaokulu´nu ziyaret etti.
BENGİ Projesi´nin sürdüğü 34 ay boyunca sayısız okula giden ve çocuklarla birlikte kitap okuyan Vali Yazıcı, gittiği her mekânda genci yaşlısı demeden herkesi kitap okumaya davet etti.
Balıkesir´deki 204. okul ziyaretinde ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, Kepsut Kaymakamı Bilal Ölmez, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldı.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.
Öğrencilerden gelen sorular üzerine Valilik mesleğinden söz eden Vali Yazıcı, "Bizim mesleğin asıl çekirdeği kaymakamlıktır.? dedi.
Öğrencilere kitap okumanın öneminden bahseden Vali Ersin Yazıcı, "Kitap, bir ömür dostumuzdur bizim. Diğer dostluklardan daha kalıcıdır. Ben kitap okumayı çok fazla önemsiyorum. Kitap en iyi arkadaştır. Kitaplar her zaman, her yerde sizinledir. Kitap, en iyi dost ve en sağlıklı arkadaştır. Yalan söylemez ve üzmez. Kitap okumak boş zaman işi değildir. Boş zamanlarda değil, okumak için özel zaman ayırarak o zamanlarda kitap okumalıyız. Kitap okumayan ve onlarla dost olmayanlar, kendilerine yön vermede zorlanırlar. Bizler için önemli olan, siz değerli çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamaktır. Bu konuda gerek aileleriniz gerekse öğretmenleriniz büyük çaba göstermektedirler. Sevgili çocuklar, kendinizi en iyi şekilde geleceğiniz için hazırlayın. Eve gidince anne babalarınıza bugün okula Vali geldi, sizlere selam söyledi ve hep birlikte kitap okuyalım deyin." şeklinde konuştu.
Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli