Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

?Beş yıl içinde 20-30 bin öğrenciyi hedefliyoruz?

?Beş yıl içinde 20-30 bin öğrenciyi hedefliyoruz?

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir Bandırma´yı güzel bir üniversite kenti, bu amaçla da üniversiteyi ?´ cazibe merkezi´´ durumuna dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir Bandırma´yı güzel bir üniversite kenti, bu amaçla da üniversiteyi ?´ cazibe merkezi´´ durumuna dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu hedef paralelinde, öğrencilerin istekleri ve tercihleri doğrultusunda yeni bölümler açmak istediklerine dikkati çeken Özdemir, şunları söyledi:
?´Genç bir üniversite olmamız büyük bir avantaj. Bu avantajı çok iyi değerlendirmeliyiz. Hâlen 10 bin 500 öğrencimiz var. Eğer amaçladığımız gibi plânlı bir şekilde büyürsek önümüzdeki 5 yıl içinde öğrenci sayımızın 20-30 binlere ulaşacağını tahmin ediyorum.?
Üniversitenin bünyesindeki Denizcilik Fakültesi´ni ?´Vitrin´´ olarak gördüklerini vurgulayan Özdemir, ?´ Bu Fakültemizin ? Denizcilik İşletmeleri Yönetim Bölümü´ne, bu yıl 120 öğrenci alarak eğitim-öğretime geçtik. Tezli ve tezsiz lisansları da bulunan bu fakültemizin doktorasını da açacağız. Ayrıca, Denizcilik Fakültemize, ?Gemi İnşaatı Bölümünü´ de gelecek yıl açmayı plânlıyoruz. Ülkemizde hâlen, sayılı şekilde 9-10 denizcilik fakültesi var. Bu fakültemizi, ülkemizin gözbebeği bir eğitim-öğretim kurumuna getirmeyi hedefliyoruz´´ diye konuştu.
Özdemir, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında açmak istedikleri hukuk, edebiyat ve mühendislik-mimarlık fakülteleri için YÖK´ün onayını beklediklerini sözlerine ekledi. Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli