Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Beş yüksek okul bitirdi

Beş yüksek okul bitirdi

Canan Kırdar: ?Politikada Hüseyin Sarı´dan çok şey öğrendim?

Erdek Belediye Başkan Yardımcısı Canan Kırdar, beş üniversite ve yüksek okulu bitirdi.
1979 yılında, Erdek´e bağlı Karşıyaka Mahallesi´nde dünyaya gelen Kırdar, sırasıyla İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hastanesi, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Yönetim Yüksek Lisansı, Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Felsefe Bölümü´nden mezun oldu. Kırdar, şimdi de sanat tarihi ve yanında sağlık hukuku doktorası öğrenimi görmek istediğini belirtti.
Bir kız, bir erkek kardeşi bulunan Kırdar, meslek sahibi olma düşüncesi içinde okul bitirmediğini vurgularken, ?Ben, okumayı, araştırmayı seviyorum. Öğrenme açlığımı gidermek istiyorum? dedi.
SARI´DAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
Herkesin hukuku öğrenmesi gerektiğine işaret eden Kırdar, politika konusunda da şu değerlendirmede bulundu:
?Politikayı severek yapıyorum. 2009 yılındaki yerel seçimde, o zamanlar belde olan Erdek Karşıyaka´da, bağımsız belediye başkan adayı oldum. Seçime, CHP´den de Necdet Lafçı aday olunca oylarımız parçalandı ve seçimi 100 oy farkla AKP adayı Kadir Gedik aldı. Ancak, o günlerde aday olma cesaretime çok şaşıyorum. Çünkü siyaset konusunda hiçbir bilgi veya deneyimim yoktu. Bu durumda kazanmam bile büyük riskti aslında. Daha sonra siyaseti öğrenmeye başladım. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´dan çok şey öğrendim. Çünkü siyaset konusunda birikimi yüksek ve paylaşımı seviyor. Bu bakımdan çok şanslıyım. Türkiye´de politika yapmak çok zor. Hele hele erkek egemen bir toplumda kadın olarak siyaset yapmaya çalışmak çok daha zor. Türk insanı, siyasetçileri seçerken çok dikkat etmeli. Seçecekleri siyasetçi kendilerinden çok farklı ve yaratıcı özelliklere sahip olmalı. Aslında her şey de siyasetçiye bağlanmamalı. Toplumun kendisi siyaset üretmeyi başarmalı. Bunun başına da, kendisini yönetebilecek kişileri getirmeli.?
BÜYÜKŞEHİR´İN KENDİSİNDEN OLMAYAN İLÇELERE BAKIŞ AÇISI YOK
AKP´li Edip Uğur´un başkanlığındaki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin, CHP´li belediyelere bakış açısının onları görmezlikten gelme olduğuna dikkat çeken Kırdar, şunları söyledi:
?Erdek Belediye Meclisi´nin yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nde de görev yapıyorum. Bu mecliste ?Plân-Bütçe Komisyonu´ üyesiyim. Burada da çok yakından görüyorum ki, Büyükşehir, AKP´li belediyelere, kendisine ait mülkleri bile kullanması için veriyor. Buna karşılık, CHP´li belediyelerin daha önce ellerinde bulunan mülklerini bile kendisine alıyor. İşte Karşıyaka´da bulunan eski başkanlık binası da böyle. Dalyan´da bulunan hazineye ait bir binanın, hizmet için Erdek Belediyesi´ne tahsisini istedik. Mal müdürlüğünden bize, ?Büyükşehir Belediyesi, bu binanın size verilmesini istemiyor. Kendisi alacakmış´ yanıtı geldi. CHP´li belediyelere bırakın yer tahsisini, hizmet araçları bile vermiyorlar. Büyükşehir Belediyesi, buna karşılık, kendi partisinden olan Marmara Adalar Belediyesi´ne büyük destek sağlıyor. Ancak bu konularda yapılan hizmet ayıbı ve partizanlığı vatandaşlarımız artık görüyor. İlk yerel seçimde de bunun hesabını sandıkta soracaklardır.? Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: yüksek okul bitirdi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli