Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Beş yüz aileye yardım eli

Beş yüz aileye yardım eli

Bandırma Muhtarlar Derneği, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyacı olan beş yüz aileye ekmek, erzak paketi ve 100 liralık alışveriş çeki dağıttı.

Bandırma Muhtarlar Derneği, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyacı olan beş yüz aileye ekmek, erzak paketi ve 100 liralık alışveriş çeki dağıttı. Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, 54 mahalledeki bütün ihtiyaç sahiplerine kapılarının açık olduğunu söyledi.
Bandırma Muhtarlar Derneği, vatandaşlara ücretsiz ekmek kampanyasıyla birlikte hayırseverlerin desteğiyle, erzak paketi ve alışveriş çeki dağıtımına başladı. Hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerine el uzattığını belirten Bandırma Muhtarlar Derneği Başkanı ve Haydarçavuş Mahallesi Muhtarı Nur Demir Hancıoğlu, birlik beraberlik içerisinde zor günlerin aşılacağına inandığını söyledi. 10 günde yardım için başvuran beş yüz aile için gerekli yardımların başladığına dikkat çeken Hancıoğlu, hayırseverlerden nakit yardım kabul etmediklerinin önemle altını çizdi.
NAKİT YARDIM KABUL ETMİYORUZ
Hancıoğlu, ?Ekmek desteğinde bulunmak isteyen hayırseverlerimiz anlaştığımız Nar Ekmek Fırınına, alışveriş çeki için ise anlaştığımız Petrol-İş Sendikası altındaki Eğit-Koop´a gidip ne kadarlık isterlerse o kadar para ödeyebilirler. İster bir ekmek, ister 100 liralık alışveriş çeki. Hayırseverlerimizin gücü oranında. Ya da kendi aldıkları erzak paketlerini bize ulaştırıyorlar. Kesinlikle nakit yardımı kabul etmiyoruz. Mahalle muhtarı arkadaşlarımızın bize ilettiği listeler doğrultusunda ilk etapta beş yüz aileye yardım etmeye başladık. Bu hafta ekmek, erzak paketi ve 500 adet alışveriş çeki dağıtımı gerçekleştirdik. Yeni kayıtlarda geliyor onları da alıyoruz. Haftaya onlar içinde 500 adet alışveriş çeki dağıtacağız. ? diye konuştu. Hancıoğlu, imza karşılığı yapılan yardımların listesinin, kontrollü olması için Bandırma Belediyesi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı´yla paylaşılacağını dile getirdi.
YARDIMLAR DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUYOR
Devletin yapacağı ayni ve nakdi yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlara seslenen Hancıoğlu, daha önce Sosyal Yardımlaşma Vakfına yapılan başvuruların mahalle muhtarlarına yapılacağı konusunda uyardı. Hancıoğlu, ?Vatandaşlarımız, mahalle muhtarlarıyla irtibata geçerek dilekçelerini doldursunlar. Bu talepler muhtarlarımız tarafından Bandırma Kaymakamlığına iletilecek? dedi. Devletin yardımlarının herkese ulaşacağına inandığını belirten Hancıoğlu, ?Devletimize güveniyorum. Büyük çaplı bir kampanya başladı. Başvuruları olan vatandaşların değerlendirmesi olacak. 10 gün gibi bir zaman alacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız eve sıkıştı ve büyük mağduriyet yaşayanlarımız var. Biraz daha sabır, hayırseverlerimizin ve devletimizin desteğiyle bugünleri atlatacağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımız muhtarlarıyla irtibatta kalsınlar. Kapımız yardıma ihtiyacı olan herkese açık. Bu zor günlerde ihtiyaç sahiplerinin umudu olan hayırseverlerimize bizlere güvendikleri için çok teşekkür ediyorum. Damlaya damlaya göl oluyor. Yardımlarımız büyüyor ve hak ettikleri yerlere ulaşıyor? diye konuştu. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: aileye yardım
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli