Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BESOB Başkanı Erdem, yerel yönetimler esnafa sahip çıkmalı

BESOB Başkanı Erdem, yerel yönetimler esnafa sahip çıkmalı

Balıkesir´de 44 bin 100 esnaftan 13 bin 29´unun faaliyeti tamamen dururken, geri kalan işletmelerinde iş kayıpları % 70´e dayandı.

Balıkesir´de 44 bin 100 esnaftan 13 bin 29´unun faaliyeti tamamen dururken, geri kalan işletmelerinde iş kayıpları % 70´e dayandı.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem, korona virüs salgınında mağdur olan üyelerinin daha fazla etkilenmemesi için yerel yönetimlerden zorunlu isteklerini sıralarken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne yardım kolileri ve maskelerin dağıtımı konusunda teşekkür etti.
Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle devletimizin, vatandaşlarımız için şu ana kadar almış olduğu tüm önlemleri ve bundan sonra alacağı önlemleri sonuna kadar desteklediklerini belirten Erdem, Balıkesir´de 44 bin 100 üyesinin 13 bin 29´unun faaliyetinin tamamen durduğunu geri kalan işletmelerinde iş kayıplarının % 70´e dayandığını söyledi.
Bu süreçte küresel salgın hastalığın, ekonomik boyutları da büyük olacağını ve hiçbir şeyin insan hayatından daha önemli olmadığını işaret eden Erdem ?Devletimiz tarafından esnafımız için açıklanan Ekonomik İstikrar Paketi´ne ilave olarak yerel yönetimlerinde desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır. Korona virüs salgınından ekonomik olarak en çok zarar görenlerin başında esnafımız gelmektedir.? diye konuştu.
Erdem, yaptığı basın açıklaması ile korona virüs seferberliğinde ortaya çıkan bu nedenlerle, başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 20 ilçe belediyesinden yer alan belediye gelirlerinin ertelenmesi taleplerini, belediye bütçeleri kapsamında alınmaması veya indirime gidilmesi halinde esnafın daha da rahatlatacak beklentilerini şöyle sıraladı: ?Tabela Vergilerinin ertelenmesi veya imkanlar dahilinde alınmaması, kapalı işletmelerden su paraları alınmamalı, diğer işletmeler içinde en az 3 ay ertelenmeli, masa sandalye işgaliye bedelleri alınmamalı veya 6 aylık bölümü ileriki aylarda talep edilmeli, Çevre Temizlik Vergisi ertelenmeli, Emlak Vergisi ertelenmeli, durak işgaliye bedelleri ertelenmeli, belediyelere ait işyerlerinin kapalı olanlarından kapalı kaldığı sürece kira bedeli alınmamalı, açık olan işletmeler için ise kira bedelleri ertelenmeli, pazara çıkması yasaklanan esnafımızdan, pazaryeri işgaliye bedeli talep edilmemeli, diğer pazarcı esnafımız içinse indirim yapılmalı, şehir içi toplu taşıma yapan esnafımızdan, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kesintilerin önlemler bitinceye kadar kaldırılması veya düşürülmesi gerekmektedir.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı