Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BESOB Başkanı Fehmi Erdem: ?Pandemi de esnaf taşın altına elini değil gövdesini koydu?

BESOB Başkanı Fehmi Erdem: ?Pandemi de esnaf taşın altına elini değil gövdesini koydu?

Esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirerek çözüm önerileri sunan Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem kısıtlamalarda işyerleri

Esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirerek çözüm önerileri sunan Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Fehmi Erdem kısıtlamalarda işyerleri kapanan esnaftan su parası alınmayacağını açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz´a ile sanayi sitesindeki patlamada yıkılan iki işyerinin inşaat yapımını üstlenen Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan´a teşekkür etti.
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren covid-19 salgınında esnaf teşkilatlarının "önce insan sağlığı" parolasıyla mücadele ettiklerini belirten BESOB Başkanı Erdem "Esnafımız bu salgında sağlık çalışanlarından sonra elini taşın altına değil gövdesini koymuştur. Kısıtlamalar da işyerlerinin kapısına kilit vuran, geçim derdine düşen esnafımızın haklı bazı istekleri vardır. Bağ-Kur primlerinin en az 1 yıl alınmaması, prim borcu olan esnafın faizsiz olarak borçlarının ertelenmesi ve vergi muafiyeti bunların başında geliyor. Esnaf ve sanatkarın ayakta kalabilmesi için sıfır faizli uzun vadeli kredi imkanı tanınması anasının ak sütü kadar helaldir" dedi.
Başkan Erdem, esnafın bu sıkıntılarını bir dosya halinde konfederasyona ve Ticaret Bakanlığı´na sunduklarını, esnafın sesini Ankara´da çok güçlü sesle aradıklarını paylaştı.
Başkan Erdem, kısıtlamalardan sonra yeni normalleşmenin adımlarının atıldığı bu günlerde esnafa da çağrı da bulunarak ?Toplum sağlığımız için maske mesafe ve temizlik kurallarını işyerlerimizde tam anlamıyla uygulayalım. Bu nedenden ötürü yeni vaka artışları yaşanmasın ki bizlerde yeni yaptırımlara maruz kalmayalım.? diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false