Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BESOB Erdek´teki otelini yenileme kararı aldı

BESOB Erdek´teki otelini yenileme kararı aldı

BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Erdek´teki oteli yenileyeceklerini açıkladı.

BESOB Başkanı Fehmi Erdem, Erdek´teki oteli yenileyeceklerini açıkladı.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleşti.
86 oda başkanının katılımı ile gerçekleşen toplantıda bir yıl içinde BESOB´un yaptığı çalışmaları BESOB Başkanı Erdem oda başkanlarına anlattı.
Konuşmasının başında her türlü terörü lanetlediklerini ifade eden Başkan Erdem, son günlerde artan şehit sayısından kaygı duyduklarını belirterek terörle mücadelede alınacak her türlü önlemi esnaf teşkilatı olarak sonuna kadar desteklediklerini söyledi.
Başkanlar Kurulu toplantısında BESOB´a yeni bir hizmet binası projesi olan ?Yeşil Bina Projesi? hakkında da bilgi veren Başkan Erdem Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un her zaman esnafın yanında olduğunu ve sürekli Başkan Uğur ile esnafı ilgilendiren bütün konularda istişare halinde olduklarını belirtti.
Erdem: ?15 ayda 3 bölge toplantısı yaptık?
Erdem, ?Seçimlerin üzerinden 15 ay gibi bir süre geçmesine rağmen bu 15 aylık süreyi dolu dolu geçirdiğimizi düşünüyorum. Balıkesir Merkez , Edremit, Erdek de olmak üzere üç bölge toplantısı ile işe başladık. ESBİS sistemini ve sistemin işleyişi ile ilgili seminerler vererek, sistemin eksiklikleri ve yanlışlarını nasıl çözümleyeceğimiz hakkında ortak fikir alışverişleri gerçekleştirdik. Bu seminerlerin sonunda sizlerin fikirlerini de almak ve sizin istekleriniz doğrultusunda, Birlik Personelinden tutunda Birlik Yönetim Kurulunun çalışmalarına kadar yeniden dizayn edilerek daha iyi hizmet etmeyi görev bildik. Büyükşehir belediyesinin 5 yıllık Strateji plan hazırlıkları için gelen çağrı neticesinde Esnaf ve Sanatkardan tutunda, Rüzgar Enerjisine - Hayvancılıktan tutunda, yer altı zenginliklerine kadar bizlerin görüşlerini bildiren bir dosya sunuldu ve Büyükşehir Belediyesinin uygulamaya koyduğu her konuda, esnafımızın menfaatlerini korumak için birlikte çalışıldı. İŞKUR ve KOSGEB ile ortaklaşa yaptığımız Girişimcilik Kursları ihalesi kazanılarak 28 kurs yapma hakkı Birliğimize verilmiştir. Bizlerde bu kursları İlçelerimiz de ve Merkezde olmak üzere İŞKUR ile planlayarak eğitimleri tamamlandı.? dedi.
Erdem: ?Erdek´teki otelimizi yeniliyoruz?
Erdek´te Bulunan Eğitim ve Dinlenme Tesislerinin günün şartlarına göre oldukça eskimiş durumda olduğunu anlatan Erdem, ?Bu tesisimizi canlandırıp, Balıkesir Teşkilatımıza yakışır bir duruma getirebilmek için çalışmalarımız başladı. İki defa yönetim kurulumuz ile TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken´e gidilerek, görüşmeler yapıldı ve durumumuz anlatıldı. Bu görüşmeler neticesinde TESK Yönetim Kurulu tarafından Otelin Yenilenmesi için yardım yapılmasına karar verildi ve 300.000 lira civarı yardımın parça parça gönderileceği söylendi ve 25.000 lira para birliğimize gönderildi.? diye konuştu.
Erdem: ?300.000 lira otelin tadilatına yetmez?
TESK´den gelen 300 bin liranın tadilata yetmeyeceğini kendilerinin de para eklemeleri gerektiğinin farkında olduklarını ifade eden Erdem, ?Öncelikle inşaat işine başlamadan tüm kolonların deprem etütlerini yaptırdık ve tüm kolonların röntgenlerini çektirip test sonuçlarını aldık, İnşaat Mühendisi, İç mimar ve inşaat firmaları ile görüşüp yapılması gerekenlerin listeleri çıkarıldı. Bu işleri sıralayacak olursak, güneş enerjileri, teras katın su almasından dolayı tekrar yapılması, tüm temiz su ve atık su borularının değişimi, 52 odanın banyolarının yenilenmesi, 52 odanın duvarlarının ve mobilyalarının yenilenmesi, elektrik tesisatının yenilenmesi, 52 odanın giriş kapıları ve banyo kapılarının değişmesi, lobinin ve yemekhanenin yenilenmesi, dış cephenin tadilatının yapılıp boyanması, Bahçe ve bahçe duvarlarının yapılması gibi daha birçok iş mevcuttur. Bu işlemleri önümüzdeki sezona yetiştirmeyi düşünmekteyiz, ama sizlerde bilirsiniz ki her işte olduğu gibi inşaat işi de para ile dönüyor Birliğimizin de yaklaşık 400.000 lira para eklemesi gerekiyor. Bu sebeple sizlerden ricamız aidatlarınızı elinizden geldiği kadar düzenli ödemeniz ve bizlere yardımcı olmanızdır. Bu arada borcu olan odalara yaptığımız, yapılandırmaların taksitleri düzenli bir şekilde ödenmektedir. Oda başkanlarımıza bu konudaki hassasiyetleri için ayrıca teşekkür ederim.? dedi.
Toplantının sonunda Esnaf Haber Dergisi´nin Türkiye çapında düzenlediği yılın birlik başkanı anketinde ülke genelinden 5 binin üzerinde oy alarak birinci olan BESOB Başkanı Fehmi Erdem´e bir plaket verildi.
Haber : Mehmet Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli