Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

BESOB AHİLİK HAFTASI NEDENİ İLE VALİ TURHANI ZİYARET ETTİ

BESOB AHİLİK HAFTASI NEDENİ İLE VALİ TURHANI ZİYARET ETTİ

Balıkesir Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Ahilik Haftası nedeni ile dün Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Ahilik Haftası nedeni ile dün Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulundu. Birlik Başkanı Mesut Aşanel teşkilat adına Ata`ya çelenk sunarken İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından Birliğe bağlı oda başkanları Balıkesir Valisi Ahmet Turhan`ı makamında ziyaret etti.
Başkan Mesut Aşanel Vali Turhan`a çiçek takdim ederek Ahilik Haftası`nın önemini anlattı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan çağdaş toplumlarda bile henüz Ahilik teşkilatı gibi bir sivil toplum örgütü kurulamadığını ifade ederek "Bugün çağdaş toplumlarda bile Ahilik Teşkilatı niteliğinde bir sivil toplum örgütünün daha oluşamadığı inancındayım. Bizler, sivil toplum örgütlerimiz, esnaf sanatkâr odamız Ahilik Teşkilatı geleneğinin bir uzantısıdır. 
Ahilikte esnafa öyle bir terbiye, öyle bir ticari ahlak kazandırılmıştır ki, siftahını yaptıktan sonra gelen müşteriyi komşu dükkâna gönderecek bir meslek geleneği oluşmuştur. 
Ahilik haftanızı tebrik ediyorum. Son günlerde maalesef toplumsal acılarımız var. Şehitlerimiz varken kutlamalardan ziyade belki bir görevi yerine getirme havası içerisindeyiz. Bugün Bigadiç`li şehidimizi toprağa vereceğiz, bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz. Terör örgütünün amacı provokasyon. Her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu bir kışkırtma ama hep beraber bu kötü günleri de atlatacağız. Ahilik Haftanızı tekrar kutluyorum, inşallah daha güzel hizmetler yapmanız için bir vesile olur" şeklinde konuştu.
BESOB Başkanı Mesut Aşanel de Vali Turhan`ın bütün devlet adamı kriterlerini taşdığını kısa zamanda hissettirdiğini söyleyerek "Çok güzel ifadelerle Ahiliği anlattınız. Ahilik 13. Yüzyılın ilk yarısından 19 yüzyılın ikinci yarısına kadar Balkanlarda Anadolu`da Kırım`da yaşamış olduğu Türklerin kurmuş olduğu teşkilatın adıdır. Bunun esası ahlaka ve ilime dayanır. Ahlak ile sanatı birlikte yürütebilmenin yolu olmuştur. Günümüzde bunun özlemini zaman zaman duyuyoruz. 
Ahilik kültürünü yaşatmanın çabası içerisindeyiz. Size çok teşekkür ediyoruz Sayın Valim bize fazlası ile ilgi gösterdiniz. Çok nazik davrandınız. Bigadiç`teki şehidimiz için de başsağlığı diliyoruz. Sizden çok yakınlık gördük esnaf teşkilatı olarak. Devlet adamlığının bütün vasıflarını taşıdığınızı kısa sürede hissettirdiniz. Bundan sonra da bu diyaloglarımızın süreceğine inanıyorum. 86 oda, 55 bin esnaf var Balıkesir`de. Birçok ilin önünde bu sayı. Bu teşkilat her zaman sizlerle beraber. Çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli