Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BESOB Ahilik Haftası nedeni ile Başkan Oku ziyaret etti

BESOB Ahilik Haftası nedeni ile Başkan Oku ziyaret etti

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Aşanel ve birliğe bağlı odaların başkanları, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Oku makamında Pazartesi günü ziyaret ederek, Ahilik Haftasını kutladı.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Mesut Aşanel ve birliğe bağlı odaların başkanları, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok`u makamında Pazartesi günü ziyaret ederek, Ahilik Haftası`nı kutladı. 
BESOB`dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Ok, küçük esnafın işinin gün geçtikçe zorlaştığını, uluslararası sermayenin artık mahalle aralarına bile girmeye başladığını belirterek, Balıkesir Belediyesi olarak her zaman esnafın yanında olduklarını bildirdi. 
Son günlerde şehit haberlerinin arttığını ifade eden Ok, "Hafta sonunda 4 Mehmetçiğimiz ve 8 polisimiz daha şehit oldu. Bu, bütün Türk Milletini derinden yaralıyor. Son derece üzgünüz. Bu dünyanın bir çok yerinde olduğu gibi Türkiye`de de terörle mücadele müzakere şeklinde değil teröristlerin anlayacağı dilden yapılır. Dolayısıyla ülkeyi yönetenler, bu devleti yönetenler bu terörü kökünden kazıyacak önlemleri derhal almalıdırlar" dedi. 
Esnafın Ahilik Haftası`nı kutlayan Ok, "Ahilik gerçekten son derece önemli, onları yaşatanlardan Allah razı olsun. Bu bir kültürdür. Asırlardan bu yana nesilden nesile esnaf örgütleri tarafından yaşatılan bir gelenek. Dileğimiz bunun devam etmesi. Sizlere, küçük esnafımıza bol bereketli helal kazançlar diliyorum. Esnafımızın durumu her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Uluslararası şirketlerin sayıları, Türkiye`nin birçok bölgesinde olduğu gibi Balıkesir bölgesinde de her geçen gün artıyor. Bu da küçük esnafımızın işini daha da zorlaştırıyor. Allah yardımcınız olsun" diye konuştu. 
Aşanel de esnafın sorunlarının çözümünde belediyeden destek istedi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli