Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

BESOB organizasyonunda Girişimcilik Okulu açıldı

BESOB organizasyonunda Girişimcilik Okulu açıldı

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğinin koordinesinde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hız kesmeden devam ediyor. BESOB 425 mezun vererek, 17. Programını tamamladı. Şu ana kad

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu, KOSGEB,  Balıkesir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği`nin koordinesinde gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"  hız kesmeden devam ediyor. BESOB 425 mezun vererek, 17. Programını tamamladı. Şu ana kadar BESOB girişimcilik okulundan mezun olan girişimcilerden 170`in üzerinde işletme açıldı.  
Türkiye`de eğitimler sonrasında iş kurma oranı % 5, Dünya`da % 3 iken BESOB`un projesinde bu oran % 40`ları aştı. İşletmelerini kuran girişimciler arasında, kadın girişimci sayısının fazla olması ise dikkat çekiyor.
Mart 2013`te başlayan eğitimlerden,   Balıkesir Merkezde 7 Grup,  Bandırma`da 2 grup, Gönen, Edremit, Ayvalık, Savaştepe, Gömeç, Bigadiç, Susurluk ve Dursunbey`de 1`er grubun eğitimleri tamamlanmıştı. BESOB`un yükleniciliğinde devam eden bu eğitimler sonunda girişimcilerimiz açacakları işletmelerde KOSGEB Desteklerinden faydalanmaya hak kazandılar. 
Balıkesir Merkez`de İŞKUR`a gelen yoğun başvuru ve taleplerin halen devam etmesi nedeniyle, İŞKUR-BESOB koordinasyonun da yapılan yeni protokol çerçevesinde, Balıkesir Merkezde ilave, 6 grup eğitimin açılmasına karar verilmiş ve bu eğitimlerin 3 grubu da Ekim ayı itibariyle tamamlanmıştı. Aralık ayına kadar devam edecek olan eğitimler sonunda toplam 500 girişimci KOSGEB desteklerinden faydalanmaya hak kazanacak.
Geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen toplu sertifika töreninde belirtildiği gibi Girişimcilik Anket Analizleri göre İşletmelerini açan 81 girişimcinin eğitimlerin devam etmesiyle birlikte şu anda 150`lere ulaştığı ve bu oranın dünya ortalamasının da üzerinde olduğunu vurgulayan BESOB, girişimcileri cesaretlendirmeye ve desteklerini sürdürmeye hızla devam edeceğini açıkladı.
2014 yılına kadar tamamlanacak 20 program sonunda, eğitimleri başarı ile bitiren 500 girişimciden % 50 oranında ilk 6 ayda işyeri açılışını gerçekleştirmeleri bekleniyor.
Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Toplantı Salonunda düzenlenen 70 saatlik kurslarda kendi işlerini kurmak isteyen girişimcilere, yeni iş yaşamlarına başlamadan önce iş fikri geliştirme ve yaratıcılık, iş planı kavramı ve İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları,  İş planının yazılması,  sunumu konularında bilgiler verilmekte ve "Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla bitiren kursiyerler  30 bin TL geri ödemesiz destekten  ve 70 bin TL faizsiz kredi desteğinden faydalanmaya hak kazanmaktadırlar. 
30 bin lira geri ödemesiz desteğin, 3bin lirası işletme kuruluş desteği, 15 bin lirası makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği, 12 bin lirası işletme giderleri desteği olup, geri ödemeli 70 bin lira sabit yatırım desteğidir.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu