Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

BESOB´tan Başkanlar Kurulu Toplantısı

BESOB´tan Başkanlar Kurulu Toplantısı

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) 2017 yılı Başkanlar Kurulu´nu gerçekleştirdi.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) 2017 yılı Başkanlar Kurulu´nu gerçekleştirdi.
Başkanlar Kurulu Toplantısında konuşan Birlik Başkanı Fehmi Erdem, görevde oldukları 39 ayın değerlendirmesini 85 oda başkanına yaparken esnafın daima devletinin yanında olduğunu ve bunu 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminde canını siper ederek gösterdiğini yineledi.
Ülkenin geçirdiği zor günlerde esnafın tek ses tek yürek olarak daima devletinin yanında olduğunu kaydeden Başkan Erdem, bunu da 15 Temmuz´da FETÖ´nün alçakça darbe girişiminde esnafın canını siper etmesi ile gösterdiğini belirtti.
Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Demokrasiyi sahiplenme noktasında; esnaf ve sanaatkarlarımız her zaman olduğu gibi tek vücut halinde sarsılmaz bir irade ile bölünmez bütünlüğü, huzur ve güvenliği için daima devletimizin, milletimizin yanında yer alacaktır. 15 Temmuz Darbe girişiminde de Esnaf ve Sanatkar dimdik devletinin yanında durarak bunu kanıtlamıştır. 15 Temmuz da şehit düşen 245 vatandaşımızın 137 tanesi esnaf ve sanatkardır. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu menfur darbe girişimine karşı canlarını ortaya koyarak şehit düşen kahraman güvenlik kuvvetlerimize ve demokrasiye bağlı yurtsever vatandaşlarımıza Allahtan rahmet kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. İŞKUR ve KOSGEB ile ortaklaşa yaptığımız Girişimcilik Kursları ihalesi kazanılarak 74 kurs yapma hakkı birliğimize verilmiştir. Bizlerde bu kursları İlçelerimiz de ve Merkezde İŞKUR ile planlayarak eğitimleri tamamlamış bulunmaktayız. Buradan şunu söylemekte gurur duyuyorum, Girişimcilik Kurslarının başarı oranı ortalamalarında, Türkiye´de % 58 işyeri açma oranıyla birinci sıradayız. Hepinizin bildiği gibi Erdek´te bulunan Eğitim ve Dinlenme Tesisimiz günün şartlarına göre epey eskimiş durumdaydı. Bu tesisimizi canlandırıp yakışır bir duruma getirebilmek için çalışmalarımız başladı. 20 Mayıs 2017 tarihinde TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken başta olmak üzere, TESK Genel Başkan vekilleri, Federasyon Başkanları, Birlik Başkanları Kurum ve Kuruluşlarımızın Müdürleri ve siz Oda Başkanlarımızın katılımı ile güzel bir açılışa imza attık.?
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false