Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

BESOBtan Karesi Başkanına kutlama

BESOBtan Karesi Başkanına kutlama

BESOB Başkanı Mesut Aşanel ve yönetim kurulu ile meslek odası başkanları Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmazı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

BESOB Başkanı Mesut Aşanel ve yönetim kurulu ile meslek odası başkanları Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz`ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. 
Başkan Mesut Aşanel "Sizi seçim döneminde gördük. Çok başarılı olacağınıza inanıyoruz. Biz esnaf teşkilatı olarak her zaman sizlerin yanınızdayız. Bu uyumun beş yıl boyunca devam etmesini diliyoruz" diyerek Başkan Yılmaz`a başarılar diledi.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek hakkaniyetli bir hizmetin ön koşulunun iyi bir dinleyici olmak olduğunu söyledi.
Yılmaz şöyle konuştu: "Çarşamba günü ilk kez Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı. Toplantı öncesi de sonrası da toplantıda da özellikle muhalefet meclis üyeleri de uyumlu bir şekilde çalışma mesajı verdiler. Olacak işi herkes oylayacak, olmayacak işe muhalefet edecekler havasını aldık. Bunu hissetmek güzeldi. Kazanan taraf % 51 ve üstü oluyor kaybeden taraf ise % 49 oluyor. İşte bizlerin halkın tamamına hizmet etmemiz gerekiyor. Kaybedenleri de kapsamayı demokratik olarak bilmek lazım. Bu bir seçimdi ve bitti. Biz şimdi her kesimin temsilcisiyiz ve herkese hizmet götürmeye çalışacağız. Bize oy vermeyen kesimi de unutmayıp ona da hizmet etmek bizlerin görevi. 
Yılmaz: "İlçe belediyeleri izinsiz mazot bile alamıyor"
İlçe belediye başkanları büyükşehir meclisine gelince büyükşehir`in ne demek olduğunu anladılar. Mesela ilçe belediye başkanları şu anda mazot alamıyorlar büyükşehir onaylamazsa. Zabıtayı yönetemiyor, itfaiyeyi yönetemiyor, mezarlığı yönetemiyor. 14 metreden büyük yollara büyükşehir belediyesi bakıyor. İlçe belediyeleri nin görevi halka ayna olmak, talepleri büyükşehir`e iletmek. Ama biz 6 aylığına yeni teşkilat kuruluncaya kadar daire başkanlıkları kuruluncaya kadar yetki verdik. Büyükşehir Belediyesi yetki verirse hareket edebilecek. 
Yılmaz: "Büyükşehir`e 1.4 katrilyon para geliyor"
Balıkesir körfezde belde belediyeleri aynı partiden olsa bile arıtmayı çalıştıramadılar. Çöpü vadiye atıyorlar. Büyükşehire 1.4 katrilyon para geliyor. İlk yapılacak şey denizlerin, derelerin kirlenmesini engellemek. Bunu belde belediyelerinin yapması mümkün değil. İşte bunları büyükşehir belediyesi yapacak. Mesela itfaiye arabası, her birine birer tane alsan ekibi oluşturamıyorsun. Büyükşehir merkezi bir yere kuruyor itfaiyeyi, bir ekip oluşturuyor 20 personel hallediyor bu işi. Öbür türlü 200 personel alıyorsun ama verim alamıyorsun. Büyükşehir aynı zamanda imar bütünlüğü sağlıyor."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı